Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija NIKAD VEĆI Podijeli

Proračun Županijske uprave za ceste rekordnih 52 milijuna kuna

Svi ove godine planirani projekti bit će realizirani

S 52,2 milijuna kuna u proračunu za 2018. Županijska uprava za ceste Karlovačke županije imat će na raspolaganju najviše novca ikada u svojoj povijesti.

Rekao je ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković na pressici uoči današnje sjednice Županijske skupštine kojoj je predloženo usvajanje rebalansa kojim bi proračun ove županijske tvrtke bio veći za čak 16 milijuna kuna za održavanje svojih prometnica. Omogućit će to realizaciju 100 posto planiranih projekata ove godine.

– Od svih najavljenih projekata ove godine radimo sto posto s tim da ima bar još 10 projekata na kojima radimo, a da nisu bili najavljeni. Uvjeren sam da ćemo ih završiti do kraja godine.

Uz modernizaciju prometnica, njihovo upisivanje, rad na GIS sustavu, velik je broj projektiranja za mostove.

– Radi se na projektiranju tri mosta – most u Ruševici, aktivnosti su i oko projektiranja mosta na rijeci Mrežnici Zvečaj – Gornje Bukovlje i ishođenje nove građevinske dozvole za takozvani Molinarijev most. Uspješno smo ishodili građevinsku dozvolu za most u Veljunu. Radovi idu planiranim tijekom i vjerujem da će taj most kao i prilazna ceste D1 – most Veljun, biti gotova do kraja ovog ljeta.

U 2018. na redovno održavanje ŽUC planira potrošiti 20,8 milijuna, a na izvanredno održavanje još dodatnih 22 milijuna kuna. To je 25 kilometara novog asfaltnog tepiha i još niz drugih aktivnosti na županijskim prometnicama.

Pročitajte i ovo

JEDNI OD RIJETKIH

Nastavljen projekt e-Škola: S 500.000 kuna KAŽUP financira 28 stručnjaka za tehničku podršku