Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac RADI SE Podijeli

Hotel Europa u projektu od 4 milijuna eura: nove sobe, wellness, teretana

Uz 24 nove sobe bit će uređen wellnes te velika konferencijska dvorana

 – Kad ovo uredimo bit će to najljepši ulaz u Karlovac, vidjet ćete, rekao je gradonačelniku Damiru Mandiću Ivica Cvitković vlasnik hotela Europa u kojem traju intenzivni radovi na proširenju smještajnih kapaciteta. Drago nam je da ste došli tamo gdje se gradi, a ruši, dodao je.

Radi se o investiciji ukupno teškoj oko 4 milijuna eura od čega je 8,6 milijuna kuna stiglo nepovratno iz fondova Europske unije.

– Da to nismo dobili teško bi ovaj projekt realizirali, naglasila je koordinatorica projekta Marijana Lemić. Želja je bila doprinijeti poboljšanju ponude ovoga grada, povećati broj noćenja i dignuti konkurentnost grada Karlovca.

Rok za završetak radova 3. kolovoza

Do 3. kolovoza ove godine Europa bi tako sa sadašnjih 35 soba trebala doći na 59 te zaposliti barem osam novih djelatnika.

– Moći ćemo primiti oko 160 osoba s pomoćnim ležajevima. Imat ćemo nove sadržaje wellnes, teretanu, konferencijsku dvoranu za do 300 osoba.

Za ovaj projekt Grad Karlovac je izdao građevinsku dozovolu u roku od 24 sata, podsjetio je gradonačelnik nakon obilaska gradilišta.

– Na nama je na razini gradske uprave da učinimo što više na području sadražaja i manifestacija te stvarne turističke ponude gdje Karlovac neće biti samo prolazna destinacija nego grad u kojeg će turisti dolaziti i ostajati još koji dan duže. Pred nama u gradskoj upravi je ustvari iz ovog projekta učiti kako podržavati privatne investitore i u konačnici u dosluhu s njima razvijati turističke potencijale.

Na pitanje što je s preostala tri hotela koja su najavila izgradnju i uređenje te širenje kapaciteta Mandić je odgovorio da svi projekti idu dalje.

– ŠU-ŠU ide svojim tempom unatoč strogim konzervatorskim uvjetima, za Baniju je izdana građevinska dozvola, a Central čeka početak uređenja komunalne infrastrukture u Zvijezdi odnosno uređenje kanalizacije u Haulikovoj ulici.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju