Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac AKVARIJ SLAVI Podijeli

Proslava 5. godišnjice Aquatike u cijelom gradu: Ribe u Katzleru, Zorin domu, knjižnici, muzeju i kod franjevaca

Slavlje karlovačkog slatkovodnog akvarija prilika je za obilazak grada svima koji u njemu još nisu bili

Oko 320 tisuća posjetitelja posjetilo je karlovačku Aquatiku u prvih pet godina njenog postojanja. Upravo danas predstavljen je program proslave ove obljetnice koja će se, osim na desnoj obali Korane, održavati i u gradu.

U znaku Aquatike tako su Paviljon Katzler, Zorin dom, Gradski muzej, Knjižnica, Franjevački muzej i Turističko – informativni centar.

-Ovo je zaista poseban dan za Turističku zajednicu jer upravo imamo priliku vidjeti oživotvorenje projekta Integralnog upravljanja kvalitetom u turizmu destinacije (IQM). Dakle, uz ovakvo umrežavanja dionika na djelu, zahvaljujući prije svega podršci Aqutike u provođenju projekta kao lidera u turizimu, uspjeli smo danas imati ovakvo jedno multipredstavljanje, naglasila je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

Ribe u izlogu i u predstavi

-Paviljon Katzler je pretvoren u akvarij. Nekadašnji retro kutak pretvoren u foto aqua kutak, a u izlozima je izložba vezana za ribice. Posudili smo od Zorin doma ribe koje su napravljene za predstavu “Na tragu”, rekla je Morana Rožman.

Ribe iz te predstave u izlogu Paviljona Katzler bit će dok god ih ne zatrebaju u Zorin domu u kojoj “igraju” glavne likove.

-Pozivam sve da dođu u Zorin dom u nedjelju 24. listopada  s početkom u 11 sati. Ulaz je slobodan, pozvala je ravnateljica Irena Božičević.

O ribama u muzeju, knjižnici i Franjevačkom samostanu

Kada završe svoj životni vijek dio riba iz Aquatike čuva Gradski muzej. Za sad tek pet može se vidjeti na Strossmayerovom trgu.

-Na izložbi Aquatika u muzeju bit će predstavljena naša ihtiološka zbirka koja je rezultat suradnje s Aquatikom. Dakle, ribice koje više ne plivaju u akvariju u Aquatici presele se u muzej da bi tamo vječno živjele, pojasnila je ravnateljica Gradskog muzeja Hrvojka Božić.

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić bit će predstavljena izdanja Aquatike i naslovi s tematikom ribe te održane radionice, a u Franjevačkom samostanu u srijedu 20. listopada u 19 sati u razgovoru s franjevcima građani će moći doznati više o ribi kao simbolu.

A svi koji dođu u Aquatiku 23. i 24. listopada uz kupljenu ulaznicu za akvarij dobit će na poklon ulaznicu za Franjevački muzej gdje mogu sudjelovati u potrazi za ribom, ali istražiti i bogatu karlovačku povijest neraskidivo povezanu s franjevcima.

Besplatan ulaz u akvarij 22. listopada

Besplatan ulaz u akvarij je organiziran na sam rođendan 22. listopada, dok će u subotu i nedjelju ulaznice biti na 50 % popusta.

-Tema ove proslave nije Aqutika i njezin rođendan već zaštita okolišta gdje ćemo upravo najmlađim sugrađanima i gostima grada Karlovca približiti priče o prirodi, naglasila je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš dodavši da će sva događanja biti na otvorenom.

Cijeli program dostupan je u digitalnom obliku, a može ga se potražiti i u TIC-u na Korzu. Danas počinje i nacionalna promotivna kampanja kojom će se pozvati one koji još nisu posjetili karlovački Slatkovodni akvarij i Karlovac da to učine sada jer od danas pa narednih 10 dana grad će biti u znaku slatkovodnih riba.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA TRAĐEDI

“Običan sam i takav ću ostat’. Susedi me više prate, a za inspiraciju treba proć’ na plac””