Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac SLAVI SE 30. SVIBNJA Podijeli

Proslava Dana branitelja Karlovačke županije od Vunskog polja do Turnja

Humanitarna natjecanja branitelja na Vunskom polju, Tomislav Bralić i Intrade na Turnju

Od Vunskog polja do Turnja slavit će se 30. svibnja Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije u Karlovcu, a istovremeno će se obilježiti i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Od 10 sati okupit će se na Vunskom polju članovi gotovo svih braniteljskih udruga i do 21 sat vrijeme provesti u sportskim i kulinarskim natjecanjima. Sav prihod, najavio je danas predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Grom Josip Slaćanin namijenjen je djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Sjedište Hrvatske kopnene vojske je u Karlovcu pa je to idealna prilika udružiti proslavu s hrvatskim braniteljima, naglasio je brigadir Zoran Lipošćak. Osim što će u Zapovjedništvu položiti cvijeće, službeno vojarni dati ime stožernog generala Petra Stipetića i održati misu u svojoj kapelici Blaženog Alojzija Stepinca, na Vunskom će polju kopnena vojska izložiti svoju mehanizaciju i oružje.

A kada program na Vunskom polju bude pri kraju na Turnju će se, na igralištu kod škole, već dobro zagrijati. Tamo u 17 sati počinje manifestacija “Domovini iz srca Hrvatske” koja je s 55 tisuća kuna poduprijeta iz programa KAkvart. Uz učenike OŠ Turanj i njihovih gostiju iz vukovarske Osnovne škole Mitnica, nastupat će KUD Turanj i KUD Sveti Ante-Herceg Bosna Tušilović i njihovi gosti. U 19 sati počinje nastup Tamburaškog sastava Boemi kao predgrupe Tomislavu Braliću i klapi Intrade čiji koncert počinje u 21 sat.

– Bitno je naglasiti da je ulaz za sve slobodan, rekla je predsjednica Gradske četvrti Turanj Anamarija Radočaj.

Svi koji dolaze automobilima parkirat će se moći uz crkvu, nogometno igralište NK Korana, kod vrtića i Gavranovića, a onima na Vunskom polju koji će htjeti na Turanj na raspolaganju će biti organiziran prijevoz autobusima od 19:30.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”