Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac MOLITVA ZA MAJČINSKU ZAŠTITU Podijeli

Proslava Velike Gospe u Kamenskom na otvorenom i uz preventivne mjere

Procesije će biti, kip Majke Božje Kamenske nosit će djevojke u narodnim nošnjama iz Pokupske doline

Proslava Velike Gospe u njenom karlovačkom svetištu na Kamenskom održat će se i ove godine, ali pod posebnim uvjetima zbog koronavirusa.

Devetnice se već od 6. kolovoza svaku večer održavaju na otvorenom. Tako će biti i u subotu 15. kolovoza na sam blagdan. Mise su u 7 i 8 sati. Procesija s kipom Majke Božje Kamenske, kojeg će nositi djevojke u narodnim nošnjama iz Pokupske doline, počinje u 10 i 30 sati. Svečanu svetu misu u 11 sati predvodit će rektor međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu prečasni Matija Pavlaković. Večernja sveta Misa na Veliku Gospu na Kamenskom je u 18 sati.

Potrebno je držati razmak, imati msakicu i dezinficirati ruke

Pavlini mole hodočasnike da prije dolaska na Kamensko ovih dana izmjere temperaturu i ne dolaze ako je imaju. Ne bi trebali doći ni ako imaju bilo koji drugi simptom bolesti. Za vrijeme svetkovine moli se sudionike da održavaju razmak, dezinficiraju ruke i koriste zaštitne maske za lice.

-Oci pavlini s Kamenskog pozivaju sve katolike da se ujedinimo u proslavi Majke Božje Kamenske i izmolimo njenu majčinsku zaštitu u ovim kriznim vremenima.

Foto: Ilustracija/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”