Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Sport SUKOB INTERESA? Podijeli

Prostor u Sportskoj dvorani unajmio veslački klub čiji je predsjednik ujedno i zaposlenik Mladosti, direktor Uđbinac tvrdi da je sve transparentno, ali…

Ugovor je sklopljen 01.01.2023. godine, a prema video materijalima na Facebook stranicama kluba vidljivo je da je korišten još u prosincu prošle godine.

Danas je sve sukob interesa. Nama je bitno da je zakonito provedena procedura, da je sve transparentno i mi tu ne vidimo nikakav problem.

Odgovor je to direktora gradske tvrtke Mladost na naš upit ima li sukoba interesa u postupku iznajmljivanja prostora u Sportskoj dvorani Veslačkom klubu Karlovac. Da pojasnimo, sporno je to što je predsjednik spomenutog kluba Tihomir Jarnjević, koji je ujedno i zaposlenik Mladosti, točnije šef odjela naplate parkinga.

– Danas vam je sve sukob interesa. Ovdje je nama bitno da je zakonito provedena procedura, da je zakonski sklopljen ugovor o korištenju i mi tu s naše strane ne vidimo niti dijelimo ikoga, ne vidimo nikakav problem. Dakle, bitno je da je proveden natječaj, da je sve transparentno, da je jasno, da je zakonski sklopljen ugovor i da se ispunjavaju obaveze iz ugovora – kazao je Uđbinac.

VK Karlovac unajmio 20 kvadrata prostora za 29,20 EUR + PDV mjesečno, bio je jedini ponuđač

Uđbinac nam je potvrdio da je u prosincu prošle godine na stranicama tvrtke objavljen natječaj za iznajmljivanje dvaju prostora, a Veslački klub Karlovac bio je jedini ponuđač za spomenuti prostor na južnoj galeriji Sportske dvorane.

– Točno, mi smo u 11. mjesecu lanjske godine (direktor se očito zabunio, naknadno smo dobili informaciju da je natječaj objavljen u prosincu, op.a.) objavili natječaj za jedan prostor u dvorani i jedan prostor na nogometnom stadionu. I nakon provedene procedure zaključeni su ugovori. A što se tiče vašeg upita i ovog zadnjeg što je došlo, pozivam vas, ostanite malo nakon presice pa ćete izvršiti uvid u ugovor.

Ugovor smo nakon presice pregledali i u njemu vidjeli da je Veslačkom klubu Karlovac iznajmljen prostor od 20 kvadrata po cijeni od 29,20 eura plus PDV mjesečno na pet godina. Prilično je to niska cijena, no Uđbinac tvrdi: ona je u skladu s odlukom Grada Karlovca o dodjeli nekretnina udrugama.

Ugovor sklopljen 01.01.2023., a članovi kluba u prostoru vježbali još u prosincu prošle godine

Iako je, prema riječima direktora Uđbinca, sve u ovoj priči transparentno, neke stvari ipak ne štimaju. Pregledom video materijala objavljenih na Facebook stranici Veslačkog kluba Karlovac vidljivo je da su članovi kluba u spomenutom prostoru vježbali tijekom prosinca prošle godine, iako je ugovor o najmu sklopljen od 1. siječnja ove godine i prvi je ugovor o najmu prostora. I potpisnik ovih redova osobno se uvjerio da su članovi kluba u prostoru u Sportskoj dvorani vježbali 22. prosinca u večernjim satima. Također, u video materijalima objavljenima na Facebook stranici kluba vidljivo je da članovi kluba koriste i atletsku stazu iznad tribina dvorane, iako u ugovoru stoji da imaju pravo na korištenje samo unajmljenog prostora i niti jednog drugog.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka