Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život TURANJ ZA VUKOVAR Podijeli

Prosvjedna šetnja na Turnju danas u znaku Vukovara. Turanjčani od sada do ožujka prosvjeduju jednom mjesečno

Ne odustajemo, ali u znak dobre volje zbog kratkoročnih mjera prosvjedovat će jednom u mjesecu, do novog sastanka

Turanjčani su i dana prosvjedovali šetnjom i puna dva sata usporavali promet na D1. Ovoga puta i u sjećanje na Vukovar.

Paljenjem lampiona uz državnu cestu kojom od zebre do zebre šetaju kako bi vlastima dali do znanja da žele ispunjenje svih svojih zahtjeva, stanovnici Turnja nisu zaboravili ni Vukovar i žrtvu grada heroja prije 27 godina.

Nakon današnjeg prosvjeda su u znak dobre volje i zbog zadovoljstva kratkoročnim mjerama koje bi kroz par mjeseci trebale povećati prometnu sigurnost, odlučili u narednom periodu “šetati” jednom mjesečno.

– Ne odustajemo od prosvjeda i našeg konačnog cilja, a to je obilaznica, ali zbog mjera koje bi ubrzo trebale dati rezultate i obećanja da će se intenzivno raditi na ostalim, kratkoročnim i dugoročnim mjerama, od sada ćemo prosvjedovati jednom mjesečno, potvrdila je za RM Nataša Lemić.

Tako će biti sve do ožujka za kada je zakazan novi sastanak s predstavnicima Grada, Hrvatskih cesta i ostalih nadležnih institucija. Ovisno o rezultatima tog sastanka bit će i nastavak prosvjeda odnosno hoće li nakon njega ponovno uvesti tjedne “šetnje”.

O terminu idućeg prosvjeda u prosincu obavijestit će javnost, a više o svemu što se događa s brobrom Turanjčana za sigurnu D1 može se pratiti i na njihovoj FB stranici “Obilaznica koja život znači”.

Pročitajte i ovo

ODMOR

Trgovine na Dan državnosti ne rade, a neke ni u nedjelju