Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac 2. DAN FILMSKOG FESTIVALA Podijeli

Prve natjecateljske projekcije, radionice, puštanje papirnatih brodića Koranom, posjet Mrežnici i večernji film u Zorin domu

Sve filmske projekcije, natjecateljske i večernje su besplatne za sve građane

Presjecanjem filmske vrpce i mini vatrometom na Foginovom kupalištu u Karlovcu sinoć su svečano otvoreni 24. Filmska revija mladeži i 12. Four River Film Festival.

Srednjoškolcima pristiglim iz raznih država svijeta dobar provod, stjecanje novih znanja i prijateljstava zaželio je i prvi čovjek grada Damir Mandić. Posebno je zahvalio Kinoklubu što je svojim radom uvijek iskra brojnih projekata u Karlovcu.

Predstavljeni su međunarodni “veliki” i “mali” žiriji koji će odlučivati o 68 filmova koji se natječu za jednu od 9 nagrada. Publiku je pozdravio i Svebor Mihael Jelić. Prije nekoliko godina upravo mu je karlovački filmski festival bio prvi na kojem je ikada sudjelovao. Sinoć se vratio kako bi predstavio svoj dugometražni igrani film prvijenac “Zagrebački ekvinocij”.  Projekciji na Korani prisustvovao je i poznati hrvatski stand-up komičar Marko Petar Orešković koji u filmu glumi ZET-ovog kontrolora.

1094 žutih papirnatih brodića za svakog čovjeka koji je iselio iz Karlovačke županije bit će pušteni u 16 sati

Drugi dan festivala jutros je započeo natjecateljskom projekcijom u Zorin domu te popratnim, edukativnim programom “Najbolje od dječjeg stvaralaštva” u Gradskom muzeju. Filmaši će uskoro u razgledavanje grada, a u 16 sati kod jablanova u Koranu će biti pušteno 1094 žutih papirnatih brodića (ovogodišnji lajt motiv festivala). Svaki od njih predstavlja ljude koji su napustili Karlovačku županiju.

Nakon Korane mladi filmaši će put Mrežnice, kod Bosiljevca u Dugu Resu gdje će ostatak poslijepodneva provesti u druženju i zabavi. Večernja filmska projekcija je od 20:30 u Zorin domu u Karlovcu. Bit će prikazan film “Dom” redatelja Daria Pleića.

Pročitajte i ovo

BORLIN

I ViK na Noći muzeja: Priča o stoljetnoj vodi uživo na vodocrpilištu Borlin