Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac VELIKA POBOŽNOST Podijeli

Prvi katolički skaut svjedočio vjeru u Svetom Josipu

Bog ima plan za svakog čovjeka

Marin Miletić, poznati riječki vjeroučitelj, prvi katolički skaut u Hrvatskoj i dugogodišnji novinar, svjedočio je vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa prigodom osme srijede Velike pobožnosti.

Pred ispunjenim Svetištem naglasio je da vjeruje kako Bog ima plan za svakog čovjeka pa tako i njega te da sve što želimo ostvariti u životu ovisi o nama i o Bogu. Kao voditelj Zdruga katoličkih skauta u Hrvatskoj opisao je kako je prije 15 godina došao na ideju da pokrene okupljanje katoličkih skauta u Hrvatskoj kojih danas ima oko 1200 u devet biskupija.

Istaknuo je i neka dostignuća koja su postigli poput pokretanja Radia Skaut, internet stranice, aktivnosti u dječjim vrtićima, osnivanje Sveučilišne zajednice i Obiteljske zajednice sveti Josip, a posebno ga raduje rad s djecom iz Srebrenice, Vukovara i Banjalučke biskupije koja su ostala bez roditelja.

Za sve postignuto Marin je kazao da je plod potpunog davanja i predanja.

– Jer kad čovjek tako radi, tada to i Bog blagoslivlja, a osobito kada radi za potrebitog, za dobro i za Boga.

Pobožnosti u Nacionalno svetište na poseban način hodočastili su vjernici župe Svetog Ivana Kristitelja iz Rečice predvođeni župnikom vlč. Lovrom Zaplatićem koji je predvodio euharistijsko slavlje u zajedništvu s preč. Vladislavom Mandurom, dekanom Karlovačkog vojnog dekanata, preč. Dragutinom Goričanecom, povjerenikom za pastoral osoba s posebnim potrebama Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Dragutinom Gereci, upraviteljem župe Pohoda BDM u Vinagori i domaćinom mons. Antunom Senteom, ml., rektorom. Svetu misu pjesmo je uzveličao zbor mladih iz Rečice.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu