Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija HUMANI OGULINCI Podijeli

Na prvom “Jagoru” prikupljeno 21 tisuću kn za liječenje Luke i Bojana

Ogulinci pokazali veliko srce i raspjevane duše

Na prvom dječjem ogulinskom festivalu “Jagor” pobjedu je odnijela Dora Kurelac, no pravi su pobjednici svi mali i veliki Ogulinci koji su prikupili nešto više od 21 tisuću kuna za liječenje dvojice bolesnih dječaka – Luke i Bojana.

Pod motom “Dobro se dobrim vraća”, u prepunoj školskoj sportskoj dvorani u samom središtu grada Ogulina nastupilo je 19 djevojčica u dobi od 5. do 8. razreda osnovne škole pred brojnom publikom koja ih je žustro bodrila i navijala.

19 djevojčica zapjevalo pred punom dvoranom

Nastupile su Gabi Puškarić, Lea Kalan, Gabrijela Ivanjko, Viktorija Pađen, Nika Brozović i Lucija Rendulić, Dora Kurelac, Magdalena Juričić, Matea Ramljak Vranić, Mia Štajduhar, Lu Bartulović i Tereza Brozović, Natalli Zorkić, Andrea Gubo, Ema Jelić, Ena Stipetić, Andrea Cindrić, Karla Rebrović i Ivana Gašparović. Uvježbale su ih nastavnice glazbene kulture, a za nastup ih je pripremao i bend koji je specijalno okupljen za ovu prigodu i tako je i nazvan Jagor bend.

Dječji festival Jagor je nastao po uzoru na nekadašnji „Prvi glas Ogulina“, a organizator je humanitarna udruga Oda prijateljstvu.

Treću nagradu žirija osvojila je Gabrijela Ivanjko, drugu nagradu žirija Natalli Zorkić, a prvu nagradu žirija osvojila je Dora Kurelac, dok je publiku potpuno osvojila Natalli Zorkić.

Predsjednik Udruge Hrvoje Magdić se zahvalio u ime organizatora na dolasku svim Ogulincima i Ogulinkama i pritom nije krio oduševljenje brojem u kojem su se odazvali ovom projektu. Veliku zahvalu je također iskazao svim članovima Udruge bez koje ovog ničeg ne bi ni bilo, organizacijskom odboru Festivala te svim partnerima i sponzorima projekta. Glavnu nagradu, pobjednici večeri je uručio gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji je naglasio kako je učinio veliku “pogrešku” jer je na glasačkom listiću zaokružio sve natjecateljice, koje su po njemu sve pobjednice jer su dale svoj glas za dobro djelo. Naglasio je kako je ponosan na njih i na sve koji su se angažirali na pripremama i organizaciji “Jagora”. Cijelu večer je do savršenstva doveo i odličan voditeljski par Katarina Juhas i 12-godišnji Dražen Grgurić. U revijalnom dijelu, za vrijeme zbrajanja glasova publike su nastupili i Karla Ana Sabljak i Domagoj Vuković, koji je sve prisutne počastio i svojom skladom Kultur. U akciji je ukupno prikupljeno 21.181,00 kn, a svi koji se žele priključiti akciji i donirati mogu to učiniti do srijede, 29.11. na račun u Erste&Steiermarkische banci IBAN HR8124020061500059241.

Pročitajte i ovo

SPORNO IMENOVANJE

Državno odvjetništvo zatražilo izvide u slučaju imenovanja u ŽUC-u, a Inspektorat dobio dva podneska