Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život RADNIČKA BICIKLIJADA Podijeli

Prvosvibanjska biciklijada okupit će na Grdunu 2500 biciklista, prvi startaju Dugorešani

Bicikliranje, zabava i borba za radnička prava – sindikalist Badovinac od sutra po cijeloj županiji s mobilnim štandom za potpisivanje inicijative

Sve je spremno za start 26. prvosvibanjske biciklijade koju organizira SSSH i koja prema kupalištu Grdun na Dobri kreće iz tri grada.

Prvi će startati Dugorešani, u 8:30 sati. Nakon okupljanja ispred robne kuće trasa je poznata – preko Belajskih Poljica, Mostanja, Rakovca, Radićevom do Centrale Karlovače banke.

Tamo će se priključiti biciklistima iz Karlovca, a istovremeno, u 9:30 sati, krenut će biciklisti iz Vrhovca prema Ozlju.

Na startu u Karlovcu osim prijava i podjele majica te glazbenog dijela programa, a bicikliste će ispratiti i karlovački bubnjari, sudionici će moći potpisati inicijativu za raspisivanje referenduma 67 je previše.

Upravo to je i poruka ovogodišnje biciklijade. Podsjetimo, sindikati prikupljalju potpise kako bi na referendumu tražili vladu da promijeni odluku da se u mirovinu ide sa 67 godina i vrate je na 65.

U Karlovcu od prvoga dana prikupljanje potpisa ide iznad svih očekivanja, kaže povjerenik za Karlovačku i Sisačko – moslavačku županiju Nikola Badovinac.

Štandovi su postavljeni u gradovima u cijeloj županiji na javnim mjestima, pored javnih ustanova – škola…, a od sutra će jedan biti mobilan.

-U Karlovcu su tri službene lokacije – kod Kauflanda, na Trgu Matije Gupca i u Radićevoj kod žabe. Svaki dan ćemo dozirati sve više mjesta i bit će ih sigurno više od 50 na području naše županije. Od četvrtka jedan će pak štand biti kod mene u autu, a ja ću biti po cijeloj županiji u svim gradovima i općinama, najavio je Badovinac.

Iako jutro nije obećavajuće počelo meteorolozi najavljuju lijep dan pa je to razlog više da svi ljubitelji bicikliranja budu dio ove jedinstvene prvosvibanjske tradicije.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

PRVA SVIJEĆA

Prve adventske svijeće palile su se u Karlovcu i Dugoj Resi