Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija ČIŠĆENJE Podijeli

PU karlovačka: Šef krima Benković umjesto Goluba?

Zadnjih mjeseci PU karlovačka penje se na ljestvici efikasnosti

Novi šef krim službe u PU karlovačkoj mogao bi biti Romano Benković, a njegovo ime spominje se kao najizglednije za ovu funkciju. Iako službenih potvrda još nema, upravom već naveliko kola ovo ime. Hoće li biti iznenađenja u zadnji čas, još će se vidjeti.

Novi šef bi na funkciju mogao doći nakon Alena Goluba koji je na ovu funkciju izabran prije skoro šest godina, a rezultati  rada novog načelnika nisu previše oduševili.

Njegova smjena još je jedna u nizu koja bi trebala rezultirati efikasnijim radom policije jer je Ćelić, blago rečeno, zatekao “koma” stanje u svim službama, ali i međuljudskim odnosima. Karlovačka PU tada je rezultatski bila u donjem dijelu “tablice”, skoro pa i “fenjeraš” koji je tražio bodove spasa. Za one zaboravne, upravom je pet godina rukovodio Tomislav Kotić uz zamjenika Ivicu Porubića, a njihovo imenovanje, kao i većeg dijela ostalih šefova bilo je  u stilu “po babi, stričevima i očevima”.  Za to doba vezuju se neki slučajevi kaznenih djela i početničke greške policije, neprofesionalnost, ali i “privatizacija” sustava, te priče o zlouporabama položaja. O tome je govorila i opsežna predstavka protiv nekih rukovoditelja, no kakvi su rezultati tih izvida, ni danas nije poznato.

U međuvremenu je načelnik Ćelić odabrao i novog zamjenika, novog šefa granične, postaje Karlovac, prometne policije, postaja Cetingrad, Ozalj, Slunj i Vojnić, a zasad su ostale nepromijenjene funkcije u operativno komunikacijskom centru i službi policije, kao i u policijskoj postaji Duga Resa. To ne znači da će tako biti i ubuduće jer bi i ovim službama te postaji, baš kao i odnosima s javnošću, dobro došlo osvježenje.

Neslužbene informacije iz Ravnateljstva kažu da se PU karlovačka zadnjih mjeseci penje u učinkovitosti, a definitivno su trenutno najviše angažirani po pitanju ilegalnih prelazaka i krijumčarenja ljudi. Rezultati rada ovdje su u samom hrvatskom vrhu.

Također, nedavno uhićenje dvojice policajca s prstima u pekmezu i akciji u kojoj su “kontrolirali” promet za vlastiti džep, tek je početak obračuna s nestašnim kolegama. Pali su u pomno pletenu mrežu policije i USKOK-a,  detaljno planiranu i uz pomoć najsuvremenijih tehnologija koje dosad nisu bile previše korištene, a s obzirom na ulaganja i trud, za očekivati je da će uskoro policija objaviti još vijesti o “posrnulim” kolegama.

 

Pročitajte i ovo

ODLIČNE VIJESTI

U Karlovačkoj županiji, drugi dan zaredom, nema novooboljelih