Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Crna kronika OD POČETKA GODINE Podijeli

PU Novo Mesto: Dosad 1221 migranta u ilegalnom prelasku,najviše Alžiraca. Samo početkom lipnja vratili nam 151

U ovoj godini PU Novo Mesto Hrvatskoj vratila ukupno 229 migranata

Samo u prvih pet dana lipnja slovenski policajci hrvatskim su kolegama “vratili” čak 151 migranta, a ukupno u ovoj godini 229 osobe. Kolika je “navala” na prelazak granice, dovoljno govori upravo ovaj podatak.

Riječ je o podacima Policijske uprave Novo Mesto  na čijem je području do istog datuma zabilježena čak 1221 osoba koja je ilegalno prešla granicu, od čega je čak 60 posto na području Policijske postaje Črnomelj. U isto vrijeme lani bilo je 38 ilegalnih prelazaka granice u čemu je sudjelovalo 77 osoba.

Ova policijska uprava obuhvaća veliko područje Dolenjske i Bele krajine, a nakon Črnomlja, najviše ilegalnih prelazaka bilježe na području Metlike.

Najviše migranata koji na ovom području ilegalno prelaze granicu su Alžirci, čak 38 posto, slijede Pakistanci s 33 posto, 13 posto Marokanaca, a onda ostatak otpada na Sirijce, Afganistance, Iračane, Irance te Indijce.

Koliko Slovenci imaju posla s migrantima, upravo kao i hrvatski policajci, dovoljno svjedoči informacija da je jedan mještanin Črnomlja nedavno zvao policiju zbog provale u kuću, no dobio je “odbijenicu” jer mu je rečeno da ne mogu doći na očevid s obzirom da imaju previše posla s migrantima.

Pročitajte i ovo

LJUBAZNOST U PROMETU

Policija u Karlovcu danas kontrolira propuštate li pješake: Pokažite im rukom, a oni neka kimnu glavom