Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija PRAVA ČOVJEKA Podijeli

Pučka pravobraniteljica idući tjedan u Karlovačkoj županiji

Primat će građane Karlovca, Barilovića, Vojnića, Krnjaka, Rakovice i Plaškog

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima će idući tjedan boraviti u Karlovačkoj županiji te će 12. i 13. rujna održati niz sastanaka i susreta s građanima, udrugama i nadležnim tijelima u Karlovcu, Bariloviću, Vojniću, Krnjaku, Rakovici i Plaškom.
Svi koji žive na tim područjima, a misle da su im ugrožena ili prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, o svojim problemima moći razgovarati sa savjetnicima.

Prvi na redu je Karlovac, u srijedu 12. rujna od 10 do 13 u prostorima Grada te u četvrtak 13. rujna u Vojniću u Domu kulture od 9.30 do 11.30 i Krnjaku u općinskoj vijećnici od 12.30 do 14.30.

Do 2051. u broj stanovnika će pasti za 40 do 60 %

Karlovačka županija deveta je u nizu koje će pravobraniteljica posjetiti kako bi na terenu prikupila informacije, a onda nadležnim tijelima uputila preporuke za podizanje kvalitete života građana, kroz snažniju zaštitu ljudskih prava i borbu protiv diskriminacije.

Koliko su ti ciljevi važni za Karlovačku županiju, govore i predviđanja demografa prema kojima će upravo u ovoj županiji, uz Šibensko-kninsku, Požeško-slavonsku, Ličko-senjsku i Sisačko-moslavačku, broj stanovnika do 2051. godine pasti za čak 40-60 posto.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

KORONA FREE ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji više nema oboljelih od koronavirusa