Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život OBLJETNICA Podijeli

Punih 45 godina od posvete sv. Josipa

Te 1974. godine crvku na Dubovcu posvetio je nadbiskup Franjo Šeper

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa 15. rujna svečano je proslavljena 45. obljetnica posvete Svetišta.

Te davne 1974. godine nadbiskup Franjo Šeper posvetio je crkvu svetog Josipa, a njena gradnja, podsjetimo počela je 1968.godine.  Kamen temeljac  te je godine, 14. srpnja, blagoslovio pomoćni biskup Franjo Kuharić.

Tijekom cijelog dana na misnim se slavljima na prigodan način obilježio ovaj spomendan. Središnja proslava odvila se u večernjim satima u prostorima Svetišta. Započela je misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor te župnik Župe BDM Snježne – Dubovac. U svojoj homiliji protumačio je dobro poznate prispodobe o izgubljenoj ovci i milosrdnom ocu. Potrebno je podsjetiti se da je Bog milosrdan Otac i da se svaki vjernik barem jednom pronašao u situaciji izgubljenog sina.

Misno slavlje svojim živim pjevanjem obogatio je župni zbor mladih „Agape”. Svetište je bilo ispunjeno do zadnjeg mjesta – dubovačkim župljanima, Josipovim štovateljima i hodočasnicima. Proslava se nastavila u dvorištu Svetišta. Za glazbeni program pobrinuli su se mladi zboraši te gosti iz Zagreba – Slavko Nedić i Ružica Nedić, članovi grupe „RiM”. Osim pjevanja, okupljeni su mogli čuti i recitaciju teksta pjesnika i svećenika Nenada Mirka Novakovića u izvedbi Slavka Nedića koji je ujedno i urednik knjige Isusov poeta kojom se šira publika napokon može upoznati s bogatim opusom pjesnika Novakovića.
Obiteljska zajednica pobrinula se da nitko ne ostane gladan ni žedan – bilo je dovoljno pića te slatkih i slanih delicija za sve. Proslava obljetnice posvete Svetišta polako postaje tradicionalno okupljanje svih župljana i župnih zajednica u kojem se svi međusobno još više povezuju i izgrađuju odnose.

Pročitajte i ovo

NOVI KAVNI POREDAK

A smetali su nam mladi koji piju po parkovima: Zahvaljujući odluci Vlade, sad vani piju sve generacije