Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život CRVENI KRIŽ DUGA RESA Podijeli

Punih godinu dana Crveni križ Duga Resa prevozio starije osobe s ruralnih područja

Volonteri i zaposlenici Crvenog križa prevezli su 602 starijih korisnika, projekt se planira nastaviti

Crveni križ Duga Resa uspješno privodi kraju projekt “Mobilnost za starije sa ruralnih područja grada Duge Rese i okolnih općina” kojim je u godinu dana omogućio starijim i nemoćnim osobama da samostalno zadovolje svoje životne potrebe.

S područja Duge Rese, Barilovića, Generalskog Stola, Bosiljeva i Netretića prevozilo ih se k liječniku, da plate račune i slično.

Ukupna vrijednost je 95.307 kuna, a Ministarstvo za demografiju podržalo ga je s bespovratnih 65.000 kuna

Kroz projekt su pružene ukupno 252 usluge prijevoza, prijeđeno je ukupno 28.280 kilometara, a usluge prijevoza koristilo je ukupno 602 korisnika.  Većinom se radi o osobama iznad 65 godina među kojima je i nekoliko osoba s invaliditetom, a više od 50 posto svih korisnika živi samo.

I nakon završetka ovog projekta Crveni križ Duga Resa planira nastavak jer od početnog nepovjerenja starijih građana, interes za uslugom prijevoza do grada je sada sve veći.

– Javili smo se na novi natječaj koji bi trajao dvije godine i iz njega bi imali mogućnost nabavke novog kombi vozila čime bi poboljšali uslugu. Projekt je još na ocjenjivanju, naglasio je ravnatelj Mario Biršić.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”