Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija SEMINAR RAČUNOVOĐA Podijeli

Računovođe u Karlovcu o obračunu plaća, PDV-u, ali i ulaganju u kriptovalute

Računovodstveni tretman COVID-19 potpora te kako računovodstveno evidentirati ulaganja u kripto valute, neke od tema seminara

Računovođe i financijski djelatnici srce su svake tvrtke, a na još jednom seminaru u Karlovcu susreli su se i obradili aktualne računovodstvene i porezne teme, s posebnim naglaskom na pripreme za sastavljanje godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika, rekao je predsjednik karlovačke komore, Zlatko Kuzman.

Tradicionalno ovakve susrete krajem godine organizira Županijska komora Karlovac u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Karlovac.

U ranijim godinama ove teme su okupljale oko stotinjak sudionika, i da nije epidemioloških mjera, opet bi imali tu brojku. No u ovakvim uvjetima ograničenja broja sudionika, vrlo brzo smo popunili maksimalni broj sudionika i razmjestili ih u naše dvije dvorane, dodao je Kuzman.
Karlovačkim poduzetnicima već dobro poznati predavači, savjetnici i urednici časopisa „Računovodstvo i financije“ Marija Zuber, Domagoj Bakran i Miljenka Cutvarić, na današnjem seminaru su prezentirali novosti u sadržaju GFI- a i izmijenjenim Hrvatskim standardima financijskog izvještavanja (HSFI). Izmjene GFI-a odnose se na sve poduzetnike, dok izmjene HSFI-a najviše utječu na mikro i male poduzetnike, prvenstveno u dijelu objavljivanja informacija u bilješkama uz financijske izvještaje.
Na seminaru su obrađene i teme računovodstvenog tretmana još uvijek aktualnih državnih potpora (COVID-19 potpore) te kako računovodstveno evidentirati ulaganja u kripto valute.
Također, prezentirane su izmjene Zakona o minimalnoj plaći i obračunu plaće u sljedećoj godini kao i predstojeće izmjene Zakona o Porezu na dodanu vrijednost.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA

Od danas radovi na Jamadolu u sklopu aglomeracije