Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život DELA SE Podijeli

“Radne akcije” u Karlovcu: Od nogostupa u Splitskoj, igrališta OŠ Turanj, Vrazove na Baniji do Naselja M.Marulića

Šest većih i jedan manji projekt trenutno na “meniju”

Šest većih projekata, odnosno radova i jedan manji u obimu, rezultat je trenutnih “radnih akcija” u Karlovcu.

Iz gradske uprave danas kažu da se svi radovi po gradu odvijaju po planovima, a onda su ih i nabrojali.

-Traje izgradnja nogostupa u Splitskoj ulici u dužini 620 metara. Veći dio nogostupa u Splitskoj ulici planira se izvesti u širini od 1,60 m, a na manjem dijelu i do 3,00 m.
– Krenuli su radovi i kod OŠ Turanj na izgradnji parkirališta i školskog igrališta. Cilj je povećati sigurnost učenika u prostoru oko škole, te prenamijeniti dosadašnje školsko igralište u adekvatan prostor za parkiranje automobila. Izgradnjom igrališta iza škole, udaljenog od državne prometnice, stvorit će se sigurniji uvjeti za boravak i edukaciju učenika.

-Od ostalih investicija u školstvu, u osnovnoj školi „Braća Seljan“ uređuje se sanitarni čvor, a završetkom ove investicije u OŠ Braće Seljan bit će uređene sve sanitarne prostorije u obje školske zgrade, u zgradi u Ul. V. Nazora i u zgradi na adresi Domobranska 2.
– Obnavljaju se dječja igrališta u etapama odnosno ovog ljeta bit će obnovljena dječja igrališta u Ul. A. Hebranga, Ul. kralja P. Krešimira IV, Ul. T. Ujevića, Knez Gorici, Borlinu, Ul. A. G. Matoša i Ul. Lj. Šestića. Obnova je planirana u razdoblju od četiri godine, odnosno u četiri skupine kojima će biti obuhvaćena sva dječja igrališta u vlasništvu Grada Karlovca

Vrazova, klizište, Naselje M.Marulića…

– Radovi na klizištu Vučjak u tijeku su. Radovi obuhvaćaju potpuno uklanjanje postojeće prometnice koja je u lošem stanju, nedovoljne širine i nekvalitetne kolničke konstrukcije. Poprečni nagib prometnice i odvodnja vode nisu bili adekvatni što je uzrokovalo klizanje pokosa u zoni kamenog zida loše kvalitete.
Projektom je predviđeno u kompletnoj dužini izraditi i kolničku konstrukciju širine 4,5 metara i pješačku stazu širine 1 metar te odvodnju oborinskih voda s lokacije klizišta. S obzirom da se na toj lokaciji nalazi i magistralni vodovod projektom je predviđen koridor za postavljanje novog vodovoda, a izmicanje vodovoda i izmjenu cijevi obavit će tvrtka Vodovod i kanalizacija.

-Privode se kraju radovi 1. faze uređenja Vrazove ulice na Baniji. To se odnosi na zahvat od kućnog broja 44. do prilaza tvornici TTK, dužine 200 metara. Nakon toga slijedi 2. faza, odnosno nastavak rekonstrukcije ulice u projektnom obuhvatu.

-U naselju Marka Marulića traju radovi na rekonstrukciji ulice i teku prema planu. Položeno je zasad 200 metara mješovitog kolektora, a slijedi prespajanje kućnih priključaka.

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion