Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija POS'O, KUĆA, BEZ BIRTIJE Podijeli

Radnici iz pograničnih područja koji nemaju rješenje o samoizolaciji mogu svakodnevno na posao u Sloveniju

Mogu samo kuća – posao – kuća, bez zaustavljanja na javnim mjestima

Radnici uz pogranično područje Republike Hrvatske i Republike Slovenije mogu svakodnevno odlaziti na posao i vraćati se u RH, bez zaustavljanja na javnim mjestima. No, radi se samo o onim radnicima koji nemaju rješenje o samoizolaciji.

Stoji to u dodatnom tumačenju odluke o privremenoj zabrani prelaska hrvatske granice koju je jučer donio nacionalni Stožer civilne zaštite.

-Temeljem Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske od 19.ožujka 2020.godine koju je donio Stožer CZ RH, Stožer CZ Karlovačke županije tražio je dodatno tumačenje izuzetaka iz spomenute Odluke, a koji se odnosi na prekogranične radnike. Sukladno pristiglom pojašnjenju, Stožer CZ Karlovačke županije obavještava javnost da radnici uz pogranično područje Republike Hrvatske i Republike Slovenije mogu svakodnevno odlaziti na posao i vraćati se u RH, bez zaustavljanja na javnim mjestima. Također, prilikom dolaska u RH moraju se pridržavati uputa i mjera HZJZ, odnosno moraju poštivati mjere samoizolacije, ali iz kojih mogu odlaziti isključivo na posao u Republiku Sloveniju i vraćati se natrag u svoje domove. Napominjemo kako se navedena Odluka odnosi isključivo na prekogranične radnike koji nemaju rješenje o samoizolaciji.

Pročitajte i ovo

RECITE

Možemo! poziva Karlovac i županiju da javnost informiraju o projektima koje planiraju prijaviti na natječajima