Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija POČINJE U SVIBNJU Podijeli

Radovi na aglomeraciji mogu početi: Potpisana prva dva ugovora vrijedna gotovo 158 milijuna kuna

Prva lopata bit će “zakopana” u svibnju

Radovi na Aglomeraciji Karlovac – Duga Resa i službeno mogu početi jer danas su u Karlovcu potpisani ugovori s izvođačima za dvije grupe radova ukupno vrijedne gotovo 158 milijuna kuna.

Grupu 1, koja obuhvaća naselja Turanj i Kamensko, izvodit će tvrtka GIP Pionir. Vrijednost izgradnje ili obnove skoro 15 kilometara kanalizacije, 9 crpnih stanica, pripreme kućnih priključaka te 9 kilometar vodoopskrbne mreže je veća od 64.750.000 kuna.

Ugovor za Grupu 5 težak je 92.909.851 kuna, a radove na još desecima kilometara vodovoda i odvodnje, ali i nogostupa i prometnica u karlovačkim naseljima Donja Švarča i Jamadol te dugoreškom Tušmeru i Belajskim Poljicama u Bariloviću, izvodit će tvrtka Georad.

Samo na dugoreškom području kubikaža iskopa kao trasa od Karlovca do Dubrovnika

Ovo je zalog za razvoj dva grada, Karlovca i Duge Rese, i jedne općine, Barilovića, istaknuli su njihovi čelnici.

-Sretni smo što će radovi ubrzo započeti i nadam se da će ubrzo zavvršiti, rekao je načelnik Barilovića Dražen Peraković.

-Imate trasu Karlovac – Dubrovnik, široku pola metra i duboku jedan metar. Ta količina, kubikaža, će se kopati na našem području. Hoću reći koliko je to jedan ogroman zahvat, rekao je gradonačelnik Duge Rese Tomisalv Boljar.

Karlovac će uz novac EU-a i Hrvatskih voda uložiti dodatnih 100 milijuna kuna

-Ovdje će u tri godine biti još oko 100 milijuna kuna gradskih sredstava, uz podršku Hrvatskih voda, gdje ćemo mi na trasama ovog projekta riješiti osnovne komunalne stvari koje do sad nismo uspjeli – nogostupe, javnu rasvjetu, parternom uređenju kolnika. Došli smo napokon do one razine da ne kopamo dvaput, dodao je gradonačelnik Damir Mandić.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Gubitak vode bit će smanjen sa 60 na 30 %

-Ovaj projekt značit će čistije i zdravije četiri rijeke i i tek 30 % gubitaka vode u cijevima.

-Svaki metar kanalizacijskog sustava, svaki metar vodoopskrbnog sustava, za svaki dio naše zemlje znači jako puno, naglasili su.

Odabir izvođača za ostale grupe radova kroz 10 dana

Nakon potpisivanja ugovora izvođači radova imaju rok od 14 dana za dostavu garancije nakon čega slijedi osiguranje i prijava gradilišta.

-Tokom petom mjeseca bi trebala biti prva lopata, najavila je direktorica ViK-a Katarina Malenica.  Za ostale grupe radova, naglasila je, javili su se turski izvođači zbog čega je provjera njihovih ponuda duže trajala, ali za deset dana i odluka o odabiru izvođača za te radove trebala bi biti donesena.

 

Pročitajte i ovo

ZBOG ELEKTRO RADOVA

Drive in na Luščiću u petak i subotu ne radi