Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija PRVA LOPATA Podijeli

Radovi na aglomeraciji u Dugoj Resi u utorak počinju u Tušmeru. ŽUC pripremio cestu za siguran dolazak djece u školu

U naselju Tušmer, Ulici Ivana Banjavčića, Viničkoj ulici i Donjem Mrzlom Polju izgradit će se 3.385 metara kanalizacijske mreže i priprema za kućne priključke

Tušmer u Dugoj Resi bit će prva lokacija na kojoj će započeti radovi na višemilijunskom projektu aglomeracije Karlovac – Duga Resa.

Radovi počinju u utorak i to je tek prva faza kojom će u naselju Tušmer, Ulici Ivana Banjavčića, Viničkoj ulici i Donjem Mrzlom Polju iznad bolnice biti izgrađeno 3.385 metara kanalizacijske mreže i priprema za kućne priključke.

Kako će ti radovi kao i oni koji će uslijediti u Jozefinskoj ulici utjecati na prometovanje motornih vozila, ali i kretanje pješaka, ŽUC je već osigurao koridire za siguran dolazak i odlazak djece iz škola. Rješenje će biti predstavljeno danas.

Podsjetimo, projekt Aglomeracije sufinanciran je sredstvima EU-a i ukupno je vrijedan 413 milijuna kuna. Vrijednost radova u Grupi 5 u kojoj su Duga Resa, Belajske Poljice u Bariloviću te Jamadol i Donja Švarča u Karlovcu, ukupno je vrijednosti od skoro 93 milijuna kuna. Izvodit će ih tvrtka Georad.

O prometnoj regulaciji građani će biti pravovremeno izvještavani na gradskim web stranicama, u programu Radio Mrežnice i na ovom portalu.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

DIVLJANJE NA NAJ

Pogledajte današnju snimku divljanja u Grabriku: Branimirova vapi za ležećim policajcem