Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Sport NOVO RUHO Podijeli

Radovi na ‘Čavleku’ gotovi početkom prosinca, obnova vrijedna gotovo 2,8 milijuna

Rekonstrukciju atletske staze financira Središnji državni ured za sport, a kako je u tijeku javna nabava, podatak o vrijednosti tih radova nismo dobili

KARLOVAC – Ovog tjedna započeti radovi na Čavlekovom stadionu trebali bi biti okončani početkom prosinca, a obnova travnjaka vrijedna je gotovo  2,8 milijuna kuna.

Radovi na postavljanju novog nogometnog igrališta uključuju skidanje postojeće prirodne srasle trave sa svim slojevima do posteljice (50 do 55 cm), skidanje oštećene drenaže i postojećeg sustava navodnjavanja te postavljanje novog sustava prirodne trave postavom travnog busena s novim slojevima plodnog i drenažnog sloja, kao i izvedbu novog sustava drenaže i navodnjavanja terena. Predviđeno je i opremanje terena novim golovima dimenzija 7.32 x 2.44 metra, korner stupićima sa zastavicama te iscrtavanje linija igrališta.

Radove na travnjaku izvodi tvrtka Maxmar grupa iz Klinča Sela, a ukupna cijena im je gotovo 2,8 milijuna kuna (2.773.821,88 kuna s PDV-om). Hrvatski nogometni savez osigurao je 600 tisuća kuna, a ostatak iznosa Grad Karlovac.

Novo zaletište za nacionalno natjecanje, postavljanje zaštitne mreže…

Atletska staza rekonstruirat će se u postojećim gabaritima. Završna obloga atletske staze i borilišta u potpunosti će biti skinuta, asfalt isfrezan, postavit će se novi sloj asfalta, a staza i borilišta prekrit će se novim gumiranim slojem. Na linijskoj odvodnji, nakon čišćenja kanala, bit će postavljene nove AB ploče (poklopci). Završni gumirani sloj, s prorezima za oborinsku odvodnju, prelazit će preko novih ploča. Na južnom dijelu atletske staze, uz postojeće zaletište za bacanje koplja, napravit će se novo zaletište koje će služiti za nacionalno natjecanje. Postojeće bacalište kugle na jugoistočnom dijelu će biti uklonjeno i na njegovo mjesto postavljena zaštitna mreža za disk i kladivo. Na sjevernom dijelu stadiona nalazit će se zaletište za skok u vis i postojeća vodena prepreka, a zaletište za skok u dalj i zaletište za skok s motkom ostat će u svojim dimenzijama i neće se mjenjati.

Projekt obnove atletske staze financirat će Središnji državni ured za sport, a informaciju o vrijednosti radova nismo dobili jer je, kako su nam odgovorili iz Grada Karlovca, u tijeku javna nabava.

Karlovac 1919 će nastojati odgoditi kup-utakmicu s Dinamom i odigrati je na otvorenju obnovljenog stadiona

Svi radovi na stadionu, ako to dopuste vremenski uvjeti, trebali bi biti gotovi početkom prosinca ove godine. Kako Karlovac 1919 u 1. kolu Hrvatskog kupa ugošćuje zagrebački Dinamo, a ta utakmica trebala bi se igrati 25. rujna, u karlovačkom klubu pokušat će ishoditi odgodu i kup-utakmicu s aktualnim prvakom Hrvatske odigrati na otvorenju obnovljenog stadiona.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Sutra svečano otvorenje novoobnovljenog Čavlekovog stadiona