Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Županija ZA SV. NIKOLU TESLI Podijeli

Radovi punom parom: Svi se nadaju otvorenju Teslinog centra na Rakovcu sljedeće godine

Danas je stavljen potpis i na ugovor vrijedan 2,044 milijuna kuna koliko je ministarstvo dodijelilo Karlovačkoj županiji

Gradilište na budućem Nikola Tesla centru na Rakovcu i više je nego aktivno, a nade da će biti otvoren sljedeće godine i više su nego duboke, iako je rok izgradnje zadnji dan 2023. godine.

Danas je pak stavljen potpis na ugovor kojim je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Karlovačkoj županiji dodijelio 2,044 milijuna kuna odnosno 50 posto sredstava za ovaj projekt, a vezani su za troškove koje korisnik mora osigurati iz vlastitih izvora.

Svi se slažu da je budući centar sjajno mjesto na kojem će mladi moći dobivati znanja i iskustva, a kako je rekao gradonačelnik Mandić, uvjeren je da bi s cijelim projektom bio zadovoljan i sam Tesla.
Uz ovaj centar, projekt će obuhvatiti i realizaciju parkirališta nasuprot Gimnazije, a  cilj je da ono bude uređeno do svibnja sljedeće godine.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin duboko se nada da će sljedeća godina biti i godina otvorenja centra, a podsjetila je da su trenutno u tijeku dvije javne nabave za ovaj projekt. Inače, iznos ovih sredstava, kako je slikovito rekao ravnatelj Regionalne razvojne agencije Vilko Klasan, dar je za svetog Nikolu Nikoli Tesli.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val