Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija NEŠTO KONKRETNIJE Podijeli

Rakovica i dalje bez stabilne vodoopskrbe, ali Hrvatske vode konačno predložile nekoliko rješenja

Koliko će vode morati još ne proteći rakovičkim slavinama da bi se vodoopskrba popravila nitko ne zna jer cijela ova priča tek je u povojima

Vodoopskrba Rakovice jedno je od važnijih pitanja na koje se već godinama u Karlovačkoj županiji traži odgovor. Hrvatske vode konačno su predstavile moguće varijante.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos sa svojim su suradnicima, naime jučer održali sastanak sa županijskim čelnicima. Županija radi četvrte izmjene i dopune Prostornog plana u koji treba biti ugrađeno i vodoopskrbno rješenje za Rakovicu. To rješenje je i dio Elaborata koncepcije Plitvičkih jezera – varijante razvoja.

Prihvatljiva vodoopskrba i izvora Ličke Jasenice

– Hrvatske vode su predstavili varijante idejnog rješenja vodoopskrbe Plitvičkih jezera, dijela Ličko-senjske županije i Rakovice. Svim sudionicima sastanka najprihvatljivija i najsigurnija opskrba vodom je iz izvorišta Ličke Jasenice. Od dvije varijante kako iz Ličke Jasenice opskrbljivati Rakovicu, jedna uključuje izgradnju hidrotehničkog tunela. Za financiranje ovog projekta mogla bi se koristiti i sredstva iz EU fondova, čulo se na jučerašnjem sastanku.

Općina Rakovica, nakon Zagreba je najposjećenija kontitentalna turistička destinacija. No, svako ljeto zbog velikog broja potrošača, ali i loše vodoopskrbe, nestanci vode normalna su pojava.

Pročitajte i ovo

HDZ-OVI KANDIDATI

Bićanić u Saborskom po treći mandat, Plesac u Žakanju po prvi