Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija Podijeli

Rakovica i dalje vodeća turistička destinacija županije. U prva četiri mjeseca broj noćenja turista porastao 166 %

Ove godine nije nas posjetio niti jedan turist iz Koreje

Iako su brojke u odnosu na 2019. i dalje lošije, početak 2021. godine ipak donosi oporavak županijskog turizma u odnosu na prošlu, kriznu 2020.

S 17.337 dolazaka i 36.549 noćenja u prva četiri mjeseca ove godine, zabilježen je porast od 33 odnosno 3,7 %u usporebi s istim periodom prošle godine. Turisti najviše noće petkom i subotom  i to najčešće u kampovima, hotelima i smještaju u domaćinstvima.

Najbilje rezultate pri tom ima Rakovica koja je u prva četiri mjeseca ove godine imala snažan porast noćenja, od čak 166 %. Sa znatno manjim brojkama slijede ju Ogulin, Karlovac i Slunj.

Turista iz Republike Koreje, kojih je još u prva četiri mjeseca prošle godine i bilo, sada više nema kao ni onih s Kosova ili iz BiH. No, u Karlovačku županiju vratili su se njemački turisti koji su ostvarili čak 20,5 % više noćenja. Oni su se se zajedno s turistima iz Nizozemske, Slovenije i SAD-a pojavili među prvih šest zemalja među kojima su još i standardno turisti iz Italije.

Broj noćenja ipak je pao u nekomercijalnom smještaju, a zbog COVID krize, u županiji je 187 kreveta manje  u objektima u domaćinstvu.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu