Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija PROJEKT OD 20 MILIJUNA Podijeli

Biser Karlovačke županije privući će još više turista: Rastoke u novom ruhu na jesen?

Vodene tajne Slunja prioritetni je projekt Grada Slunja i Turističke zajednice Slunja u suradnji s Natura Vivom

Nova kružna šetnica, rekonstrukcija infrastrukture, postavljanje istraživačke kućice u vodeničarskom naselju, info centar, drveni pješački most,  mobilna aplikacija, brojač posjetitelja i poboljšanje smještajnih kapaciteta, samo su neke od aktivnosti i projekata koji će Rastoke podići na još veći nivo.

-Prošle godine Rastoke je posjetilo više od 400 000 turista, iako ih je teško pobrojati jer najviše dolaze u grupama. Bez obzira na ovu veliku brojku, cilj je da gosti dolaze u Rastoke, a ne da su samo u prolazu na putu prema Plitvicama, ističe direktor Turističke zajednice Slunja, Dragan Smrzlić. [projekti slunj=”http://radio-mreznica.hr/wp-content/uploads/2018/02/projekti_slunj_01.mp3″]

Projekt “težak” 20 milijuna kuna za Rastoke

Projekti su raspisani, dokumentacija je prikupljena, a kod nekih je u tijeku i javna nabava. Kako sada stvari stoje, novosti u Rastokama bit će vidljive na jesen. Projekt Vodene tajne Slunja pripremali su nekoliko godina, a “težak” je 20 milijuna kuna. Obuhvatit će više od 30 aktivnosti kojima je svrha zaštita prirodne i kulturne baštine, ali i modernizacija. Bit će tu i edukativnih sadržaja, zabavnih, ali na prvom mjestu je čisto uživanje u prirodnoj ljepoti Rastoka i očuvanje krajobraza Slunjčice.

-Odnosi se na izgradnju nove turističke  šetnice i drvenog pješačkog mosta na dijelu Rastoka, našeg vodeničarskog naselja. Time bismo stvorili jednu zaokruženu cjelinu u kretanju svih turista našom turističkom destinacijom, naglašava Viktor Smolić, voditelj za razvoj i upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove Grada Slunja.

I dodaje kako je uz uljepšavanje krajobraza važna i sigurnost posjetitelja.

-Radit će se i na rekonstrukciji mosta sv. Ivana također unutar naselja Rastoke. Taj most je dotrajao. Na njemu se znalo vidjeti i propadanje. Konačno smo uspjeli objediniti sve infrastrukturne zahtjeve Rastoka.

Uz sve to, uvest će se i akcentna rasvjeta u Rastoke kako bi njihova ljepota i noću još više došla do izražaja. Kako ističe Smolić, svjetlosna priča privući će turiste da zastanu i ostanu u ovom biseru Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo

DOBRE BROJKE

Pada broj zaraženih učenika u Karlovačkoj županiji