Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija ZA MLADE Podijeli

Rastu stipendije Karlovačke županije, a odsad i e-prijava

Povećat će Karlovačka županija i broj stipendista

Karlovačka županija uvodi e-prijavu koja će služiti većoj transparentnosti rada, a najavila ju je danas na predstavljanju javnog natječaja za dodjelu stipendija učenicima i studentima  županica Martina Furdek Hajdin.

E prijava odnosno digitalizacija i to potpuna javnih prijava i natječaja veliki je korak naprijed, a građanima se želi olakšati pristup, točnije da sve obaljvaju iz svojih domova ili pristupaju s bilo kojeg računala.  Ona će u slučaju Karlovačke županije biti i pomoć u ocjenjivanju izvještaja i praćenju kamo idu novci iz proračuna.

Danas je i najavljeno da će učeničke stipendije dosad biti 500 umjesto 400 kuna, studentske 800 umjesto 700, a povećat će se i broj stipendija na 50. Karlovačka županija stipendira učenike i studente već 27 godina.

Jedna od lanjskih stipendistica a to planira biti i ove godine je i Nika Vitas, gimnazijalka koja ne krije koliko joj  je stipendija pomogla u postavljanju temelja za budućnost. Slično govori i student Bruno Novosel čijoj je obitelji stipendija od prilične pomoći, a on sam stipendist je već tri godine.

Pročitajte i ovo

PISMOM DO ŽRTVE

Nigerijska prijevara u Karlovcu: Stigla pisma na više adresa, a s njima i novčano “nasljedstvo”