Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Video Život ALEJA BRANITELJA Podijeli

Rebelsi i mladi šumari u Aleji posadili još 40 sadnica

Stabla u Aleji 2 za sve postrojbe koje su branile Hrvatsku.

Aleja hrvatskih branitelja u Karlovcu se širi.

Nakon prvog dijela projekta u kojem su posađena 32 stabla za udruge koje su branile Karlovac, Rebelsi su krenuli i s drugom fazom. Danas je posađeno još 40 sadnica u čast svih hrvatskih postrojbi koje su sudjelovale u Domovinskom ratu. Rebelsima su se i ovoga puta pridružili učenici Šumarsko – drvodjeljske škole.

Lani su zajedno posadili prvih 38 sadnica u Aleji 2. Zajedničko druženje i braniteljima i mladim šumarima je dobrodošlo. – Branitelji uče od njih i još nam pomažu.

Kada rade na Aleji rat nije uvijek tema razgovora

Osim sa šumarskom školom, u uređenje Aleje Rebelsi su uključili i brojne osnovnoškolce. Rat najčešće nije tema, dodaje Alić. – Primjetili smo nedostatak nove snage koja će nastavljati naš rad, ali htjeli smo u biti skrenuti i pozornost djeci da ne uništavaju naše biljke, spomen obilježja i sve što smo uredili. Povremeno razgovaramo o domovinskom ratu.

Projekt Aleje 2 vrijedan je sedam i pol tisuća kuna i financiran je sredstvima ministarstva branitelja i karlovačke županije.
Danas su posađene sadnice mukinje i javora. Učenik 3. a Šumarske škole Krešo Šubić kaže kako je pravo vrijeme za njihovu sadnju. – Kada naraste bit će razgranato, optimalne visine tridesetak metara. Sve u svemu bit će lijepo. Branitelji bi oko sadnica trebali kositi i zalijevati ih.

S obzirom da je Krešo iz Našica nema sumnje da će se glas o karlovačkoj Aleji branitelja daleko pronijeti. Na ono što već drugu godinu rade zajedno s braniteljima je ponosan. -Volim pomagati, a bit će na korist našim braniteljima i ljudima u gradu.

Pročitajte i ovo

BRAVO

FOTO: Ovo je naše normalno i neka je. Karlovački maturanti proslavili završetak školovanja, zagrljeni i bliski