Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Karlovac KAD ZNAŠ KAMO SA SMEĆEM Podijeli

U reciklažnom dvorištu na Ilovcu odloženo 17 puta više otpada nego prije 5 godina

Uz reciklažno dvorište na Maloj Švarči i ono mobilno, Karlovac se riješio divljih odlagališta otpada

Mogućnost besplatnog odlaganja više vrsta opasnog i neopasnog otpada na dva reciklažna odlagališta, Karlovačani itekako koriste. U pet godina od kako postoji na Ilovcu te dvije na Maloj Švarči, u reciklažna dvorišta odložili su otpada više od očekivanog.

-Kad smo počeli 2017. skupili smo 38 tona na Ilovcu, a do 30. rujna ove godine 586 tona. Dakle, 17 puta više. Od opasnog otpada kada smo krenuli sa sa 460 kilograma, završili smo sa 70 tona i to samo na Ilovcu. Europa i Grad su bili zadovoljni da skupimo 40 tona, a skupili smo 403 tone na Maloj Švarči kojoj su sada dvije godine, rekao je voditelj karlovačkih reciklažnih dvorišta Milan Vučinić.

Građani grada Karlovca besplatno mogu odložiti 48 vrsta otpada među kojima je i 28 vrsta opasnoga otpada. Upravo zbog toga u gradu više nema divljih odlagališta.

A da se ljude osvjesti da još i više štite okoliš, u Karlovcu traje informativno-edukativna kampanja.

-Od danas do subote svi koji dođu odložiti odvojeni otpad dobit će u znak zahvale jednu maćuhicu i dodatnu edukaciju vezano uz odvajanje otpada, rekla je dogradonačelnica Ivana Fočić pozvavši Karlovčane da dođu u što većem broju.

Pročitajte i ovo

SJEDI 5

Odličan uspjeh karlovačkih gimnazijalaca: Kada nešto voliš, ništa ti nije teško