Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac SAMO ĆE DELAT Podijeli

Rekonstrukcija Marmontove aleje u jeku turističke sezone, trajat će 2 godine

Radovi trebaju početi 15. lipnja

Radovi na državnoj cesti D6 u Marmontovoj aleji započet će na dan kad u Hrvatskoj službeno počinje turistička sezona 15. lipnja i kada se na gotovo svim ostalim gradilištima radovi prekidaju.

– Hrvatske ceste će inzistirati da se neće zaustaviti radovi u turističkoj sezoni kroz tu ulicu jer radovi će trajati dvije godine i onda bi svaki puta imali prekide. Razmatrano je i pitanje djece u prometu s obzirom da je u blizini škola i za sada je dogovor da bi radovi počeli nakon završetka školske, dakle 15.6., rekao je dogradonačelnik Karlovca Ivan Mrzljak.

Projekt vrijedan skoro 50 milijuna kuna trajat će dvije godine

Na ovoj dionici planira se kompletna rekonstrukcija kolnika državne ceste, pješačko biciklističkih staza s obje strane Marmontove aleje i s hortikulturnom zaštitom postojećih platana, uređenje prometno i infrastrukturno – od zamjene  postojećeg sustava mješovite kanalizacije, vododvoda, instalacija Elektre, telekomunikacija, plinovoda do kompletno novog sustava javne rasvjete.

Bit će obostrano uređeno nekoliko autobusnih ugibališta s uređenim pješačkim stazama duž ulice Borlin sve do Male Jelse.

Izvođač radova za ovaj projekt je izabran kao i tvrtka koja će radove nadzirati. Velika rekonstrukcija D6 kroz Marmontovu aleju dodatno će otežati prometovanje kroz Karlovac posebno na jesen kada će na brzoj cesti biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji raskrižja sa Tomislavovom ulicom i pothodnika.

 

Pročitajte i ovo

ČISTOĆA KARLOVAC

Mobilno reciklažno sutra u Skakavcu te Sjeničaku i Utinji