Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac POSTAJE STVARNOST Podijeli

Rekonstrukcija Edisona za 20 dana: Potrebno je ostaviti duh starog kina, a odijenuti ga u novo ruho

Gradonačelnik Mandić i direktorica AB gradnje Janžetić danas potpisali ugovor: Ovo je povijesni trenutak za naš grad i našu tvrtku

Posao na rekonstrukciji i dogradnji zgrade kina Edison ostvarenje je sna AB Gradnje i njihove direktorice Marije Janžetić, i ne samo njenog. Danas je potpisan ugovor, a kroz 16 mjeseci zgrada legendarnog kina imat će novo ruho.

Radovi će trajati 16 mjeseci

– U ovih 30 godina napravili smo razne objekte, i veće i možda interesantnije za neke krajeve i gradove. Ali, ovaj objekt je meni posebno drag. Ne samo zato što me vraća u vrijeme srednje škole kada smo ovdje s društvom išli u kino i ispijali kavu, baš na ovom mjestu, nego i zbog toga što je to želja svih stanovnika ovog grada i županije, da ponovo imamo kino. Ovo je povijesni trenutak za našu tvrtku i naš grad, naglasila je Janžetić.

Projekt obnove nekadašnjeg kina vrijedan je ukupno 25,8 milijuna kuna. Iz EU-a je sufinanciran sa 21,9 milijuna

Danas je potpisan ugovor vrijedan 23 milijuna kuna, a kroz 16 mjeseci zgrada Edisona imat će novo ruho i nove sadržaje, ali i kino.
Posao će biti zahtjevan.

-Potrebno je duh starog kina ostaviti, a odijenuti ga u novo ruho. Udahnuti mu novu tehnologiju grijanja, hlađenja, elektroinstalacija i slično, dodala je Janžetić.

Gledanje filmova u kinu na ljeto 2023.

Radovi će započeti kroz dvadesetak dana. U travnju 2023. kad završi rekonstrukcija, započet će opremanje zgrade, a već na ljeto te godine očekuje se da će Karlovčani pogledati i prve filmove.

-Naša ideje je da Edison bude dio Zorin doma odnosno svih partnera u projektu. Mislim da je dobra i da će ona danas – sutra kinu Edisonu dati novi život i ono što je važno, održivost, dodao je gradonačelnik Damir Mandić najavivši da je ovo jedna od zadnjih rekonstrukcija u gradu.

Nakon toga, europski novac se planira ulagati u daljnji razvoj Karlovca.

Pročitajte i ovo

LUDILO I ZABAVA

Maturijada u Karlovcu: Mladenačko ludilo i zabava kroz 170 naših fotki