Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac KONAČNO Podijeli

Rekonstrukcija vrtića Grabrik već krajem ove godine. Bez obzira na to upisi idu prema planu

Ni u kome slučaju se neće desiti da, ako se radi rekonstrukcija vrtića Grabrik, neće biti novih upisa – bit će početkom svibnja

Niti jedna primjedba ili prijedlog nisu stigli Gradu Karlovcu na idejno rješenje rekonstrukcije vrtića Grabrik. 

Zato će Glavni projekt bit će dovršen do 15. svibnja nakon čega slijedi ishođenje građevinske dozvole, a radovi bi najranije mogli započeti već krajema ove godine.

Rekonstrukcijom 2.700 kvadrata vrtića Grabrik osigurat će se smještaj za 11 odgojno obrazovnih skupina, šest vrtićkih i pet jasličkih, za ukupno 200 djece. U gospodarskom bloku s centralnom kuhinjom pripremat će se 500 obroka dnevno, garaža će biti za dva dostavna vozila, a predviđeni su administrativni prostori i dvorana te ostali potrebni prostori. Ovaj objekt grijat će se preko Gradske toplane, a na dio krova planiraju se postaviti solarni kolektori za pripremu tople vode.

Kada rekonstrukcija vrtića Grabrik jednom počne, djeca će biti raspoređena po ostalim vrtićkim objektima u gradu. Bez obzira na planirano uređenje najvećeg predškolskog objekta, upisi će biti normalno provedeni.

– Ni u kome slučaju se neće desiti da ako se radi rekonstrukcija vrtića Grabrik neće biti novih upisa. Upisi za sljedeću pedagošku godinu bit će početkom svibnja. Prema trenutnim planovima bit će slobodno više od 180 mjesta u našim vrtićima i jaslicama, naglasila je dogradonačelnica Andreja Navijalić dodavši kako će se svim roditeljima koji oboje rade pokušati pomoći kod smještaja djece.

Pročitajte i ovo

BESPOVRATNE POTPORE

Karlovac za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj osigurao više od milijun kuna