Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

‘Uz relativno minimalna sredstva i pomoć simpatizera uspjeli smo turnir održati na životu’

26. izdanje Pržinog memorijala otvaraju HRK Karlovac i Izviđač iz Ljubuškog

KARLOVAC – Rukometni klub Dubovac-Gaza u subotu, 20. siječnja, u Sportskoj će dvorani organizirati 26. izdanje Memorijalnog turnira ‘Nebojša Parežanin – Pržo’, u spomen na bivšeg igrača Gaze, koji je 15. siječnja 1992, na dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, poginuo na Turnju kao hrvatski branitelj.

Predsjednik Dubovca-Gaze Slavko Marinič naglasio je da su, uz relativno minimalna sredstva i uz pomoć simpatizera kluba, uspjeli turnir održati na životu već više od četvrt stoljeća. U početku, prisjetio se Marinič, na turniru su sudjelovale momčadi iz raznih rangova natjecanja, a s vremenom smo se odlučiti podignuti kvalitetu natjecanja i pozivati samo prvoligaše. Unazad 8-9 godina memorijal ima i međunarodni karakter jer su na njemu sudjelovale i momčadi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Okupljanje sudionika je u subotu u 8 sati, a u 9 se u prvom polufinalu sastaju Karlovac i Izviđač iz Ljubuškog. Od 10:10 sati je svečano otvorenje, a od 14:40 u drugom će polufinalu zaigrati Poreč i slovenska Dobova. Uslijedit će revijalna utakmica iznenađenja, u 12:50 susret za 3. mjesto, te u 14 sati finale memorijala. Za 16 sati predviđeno je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja.

Požega i Karić se složili da će im susreti dobro poslužiti za pripreme i hvatanje forma za nastavak sezone

Trener HRK Karlovca Dragomir Požega kazao je da su im suparnici na turniru kvalitetne momčadi, možda trenutno i bolje od njih, ali da će im susreti s jakim protivnicima jako dobro poslužiti u sklopu priprema za proljetni dio sezone Premijer lige. Složio se s njime i kapetan Karlovca, vratar Denis Karić, koji je naglasio da motivacije igračima neće nedostajati i da im u tim utakmicama neće biti prioritetan rezultat, nego dobra igra i hvatanje što bolje forme za nastavak sezone.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

‘Kelteksice’ ispisale povijest: Ponovo nadigrale vukovarsku Ennu i po prvi puta ušle u polufinale Kupa Snježane Ušić!