Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport LAUREATI Podijeli

Repriza 2020.: Petra Furač i Bruno Belčić najbolji sportaši Karlovca, odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije najuspješnije ekipe

Nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobila je Ana Guštin Dragojević, najuspješniji sportaš s invaliditetom je Darko Kuštreba, najuspješniji sportaš u konkurenciji veterana Silvio Car, a Goran Zec najuspješniji trener.

Glavne četiri kategorije u izboru najboljih u karlovačkom sportu u 2021. godini ponudile su reprizu prošlogodišnjeg izbora – gimnastičarka Sokola Petra Furač i atletičar Karlovca Bruno Belčić najuspješniji su sportaši, a odbojkašice Karlovca i bejzbolaši Olimpije najbolje ekipe grada.

Svečanost proglašenja najboljih održana je večeras u Gradskom kazalištu Zorin dom, a u 59. po redu izboru u organizaciji Karlovačke športske zajednice glasovali su članovi Skupštine i Nadzornog odbora te petero sportskih novinara.

Do svog šestog uzastopnog naslova najbolje sportašice grada na četiri rijeke Petra Furač došla je s uvjerljivih 28 glasova, ispred Helene Valentić iz Atletskog kluba Karlovac sa 6 glasova, dok Lana Krnić iz Streljačkog kluba Karlovac i Petra Stojković iz Karate kluba Karlovac 1969 nisu dobile niti jedan glas. Bruno Belčić je svoj drugi uzastopni, a ukupno treći naslov, osvojio s 23 glasa. Vlado Cindrić iz Streljačkog kluba Policajac dobio je 5, Dino Povrženić iz Karate kluba Karlovac 1969 tri,  Lovro Čorak iz Gimnastičkog kluba Sokol dva, a Siniša Kotur iz Streljačkog kluba Karlovac jedan glas.

Najuvjerljivije su do titule, treće uzastopne, došle odbojkašice Karlovca, koje su u anketi dobile 31 glas. Iza sebe su ostavile streljačice Karlovca s tri, gimnastičarke Sokola s jednim te kuglačice Karlovca bez osvojenog glasa, dok je najneizvjesniji bio izbor najbolje muške ekipe, u kojem su bejzbolaši Olimpije sa 14 glasova izborili svoju četvrtu uzastopnu titulu, samo jednim više od rukometaša Karlovca. I to je bila jedina kategorija u kojoj se mišljenje članova Skupštine i Nadzornog odbora te sportskih novinara nije ‘poklopilo’ – dok su novinari s 3:2 u glasovima pobjedu dali rukometašima, članovi KŠZ-a s 12:10 presudili su u korist bejzbolaša. Strijelci Policajca osvojili su 4, atletičari Karlovca 3, a inline hokejaši Karlovca jedan glas.

Sportska redakcija Radio Mrežnice glasovala je za odbojkašice i rukometaše Karlovca, a za najbolju sportašicu i sportaša nije glasovala.

Nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobila je Ana Guštin Dragojević iz Atletskog kluba Ka-tim, najuspješniji sportaš s invaliditetom je Darko Kuštreba iz Udruge za sport i rekreaciju tjelesnih invalida grada Karlovca, a najuspješniji sportaš u konkurenciji veterana Silvio Car iz Atletskog kluba RaN 047. Goran Zec iz Odbojkaškog kluba Karlovac najuspješniji je trener grada u 2021. godini, a među uspješne trenere svrstani su Saša Belčić iz Atletskog kluba Karlovac, Matija Ratkaj iz Inline hokej kluba Karlovac, Tatjana Rašić iz Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac i Phil Smith iz Baseball kluba Olimpija.

Najuspješnijim mladim sportašima proglašeni su Lara Mihalić iz Kickboxing kluba Tigar i Lovro Kasunić iz Atletskog kluba Karlovac. Lara Čadonić iz Atletskog kluba Ka-tim, Ema Hodak iz Veslački klub Korana, Jana Gabi Kasunić iz Gimnastičkog kluba Sokol i Lea Novković iz Atletskog kluba Karlovac uspješne su mlade sportašice, a Đorđe Bunčić iz Taekwondo kluba Karlovac, Filip Krznar iz Gimastičkog kluba Sokol, Marko Kusanić iz Nogometnog kluba Karlovac 1919 i Benjamin Paulić iz Baseball kluba Olimpija uspješni mladi sportaši.

Stjepan Benčić iz Nogometnog kluba Karlovac 1919, Robert Crevar iz Teniskog kluba Karlovac i Renata Novosel iz Atletskog kluba Karlovac dobili su priznanja za sportske djelatnike godine, a fair play nagrada otišla je u vitrine Ženskog nogometnog kluba 4 rijeke, koji je ustupio svoj teren i prostorije Nogometnom klubu Korana i pomogao mu da, nakon što je zbog radova na turanjskoj zaobilaznici ostao bez mogućnosti igranja i treniranja na svom igralištu, nastavi s natjecanjem.

Priznanja za sportske nade dobili su Franka Bartolčić (Baseball klub Olimpija), Matko Belčić (Atletski klub Karlovac), Patrick Blažević (Karate klub Karlovac 1969), Jakov Božić (Mačevalački klub Karlovac), Borna Cindrić (Nogometni klub Karlovac 1919), Maro Čujko (Teniski klub Karlovac), Lara Đurić (Gimnastički klub Sokol), Sara Gojak (Streljački klub Karlovac), Karlo Jakin (Košarkaški klub Šanac), Josip Jakšić (Veslački klub Korana), Borna Kovačić (Hrvatski rukometni klub Karlovac), Oscar Kovačić (Taekwondo klub Prana), Luka Leljak (Nogometni klub Ilovac), Lucija Marinković (Atletski klub Ka-tim), Ester Mržljak (Taekwondo klub Karlovac), Vito Petrić (Rukometni klub Dubovac-Gaza), Vita Tarabić (Rukometni klub Š.R. Karlovac), Katarina Vladić (Odbojkaški klub Karlovac), Iva Vrbanić (Kickboxing klub Tigar) i Nika Zorinić (Ženski nogometni klub 4 rijeke), a plakete za značajne obljetnice u 2021. godini Teniski klub Karlovac (110 godina), Sportsko-rekreacijski centar Labrador (10 godina) i Sportsko društvo Miljokaz (10 godina).

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA

Od danas radovi na Jamadolu u sklopu aglomeracije