Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija REAGIRANJE Podijeli

Resovac u ime netretićkog HDZ-a tvrdi: Konstantno smo upozoravali na sve točke, ali nismo naišli na razumijevanje

Kažu i da je kupnja zemljišta za vrtić preplaćena

Netretićki HDZ koji pretendira osvojiti vlast na lokalnim izborima zajedno s kandidatom Davorom Resovcem, odlučio je priopćenjem demantirati navode iz intervjua aktualnog čelnika općine Marijana Peretića kojeg je dao Radio Mrežnici.

Doduše, u ovo predizborno vrijeme vjerodostojnije bi izgledao demantij kroz konferenciju za novinare na kojoj bi se odgovaralo na novinarska pitanja , no u vjeri da će se to dogoditi i uz malu opasku da je u priopćenju korektno navesti ime medija čiji im tekst “smeta”, donosimo priopćenje. 🙂

HDZ Netretića  navodi načelnikove grijehe da  je u više navrata odbijao platiti učenicima Osnovne škole Netretić radni materijal, tj.odbio subvencioniranje istog, uz opravdanje kako nema dovoljno novaca i kako se već puno toga daje iz proračuna za djecu. Pitamo se kako je to točno kad prošle godine nije bilo davanja za školske izlete i ekskurzije iz općinskog proračuna zbog koronakrize, navode HDZ-ovci.

Na žalost nas mještana, zbog odbijanja prijedloga Županije i Vijećnika HDZ-a od strane načelnika da se pokrene otvaranje vrtića pri školi u prostorijama zgrade područne škole Novigrad, jedna smo od dvije jedinice lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji koja nema otvoren vrtić pri školi. Apsurd što se tiče vrtića je i kupovanje zemljišta za gradnju vrtića koje je duplo preplaćeno i u samom startu će koštati kao što bi koštalo i otvaranje vrtića pri školi, bez dodatnih troškova. Isto tako u tom periodu za koji se očekuje otvaranje vrtića cca 3 godine, roditelji će se morati snalaziti za zbrinjavanje djece po privatnim vrtićima u Karlovcu i vrtiću Duga Resa, a riječ je i o višoj cijeni plaćanja vrtića.
Novo školsko igralište kod matične škole u Netretiću nije adekvatno opremljeno za boravljenje i upotrebu od strane školske djece – nema klupa za odlaganje stvari niti svlačionica ni pitke vode. Prijedlozi su u više navrata na Vijeću istaknuti od strane vijećnika HDZ-a, no nisu uvaženi, navode dalje.
Potom i pišu: – Očigledna je i izrazito loša komunalna infrastruktura. Tako primjerice cesta Netretić – Završje, Netretić – Kolenovac – Pišćetke je u toliko lošem stanju radi nekontrolirane eksploatacije šume i teške mehanizacije, točnije šlepera koji prometuju njom. Iz Eu fondova je napravljena jedino cesta u Kućevicama, a moglo se i trebalo puno više.
Na sve ove navedene točke, konstantno smo upozoravali na Općinskom vijeću, tražeći od aktualnog načelnika da se problemi riješi, ali nismo naišli na razumijevanje. Smatramo kako mještani Netretića zaslužuju bolje uvjete života, odnosno barem priliku da znaju kako im se upravlja općinom i zašto je nužno da dođe do promjene, poručuju priopćenjem u čijem potpisu stoji Davor Resovac, HDZ-ov kandidat za načelnika Netretića.

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane