Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija HDZ ZA NETRETIĆ Podijeli

Resovca u Jarče Polje došle podržati Furdek Hajdin i Hajsan Dolinar: Pokretanje poduzetničke zone glavni problem Netretića

Inače, poduzetnička zona u privatnom je vlasništvu, no HDZ-ovci to nisu spomenuli

Razvoj gospodarstva i pokretanje poduzetičke zone općine Netretić, uvođenje značajnijih demografskih mjera kroz nepovratnu financijsku pomoć mladim obiteljima, povećanje naknada za rođenje djeteta i besplatni materijali za učenje, te izgradnja vrtića i obnova škola, glavne su točke programa netretićkog HDZ-a i njihovog kandidata za načelnika Davora Resovca.

Impozantnu potporu  danas su mu došle dati kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin, potom zamjenica Vesna Hajsan Dolinar te saborska zastupnica Maja Grba Bujević,  i to uz gradilište buduće sportske dvorane Osnovne škole u Jarčem Polju. Upravo izgradnja dvorane dobar je primjer suradnje općine i Karlovačke županije, rekao je Resovac.

Nastavio je i da je izgradnja čvora Novigrad (zapravo se radi o cesti od Novigrada do Lišnice) bitna za ovaj kraj i njegov razvoj kroz gospodarstvo i turizam. Rijeka Dobra i Kupa daju velike potencijale za razvoj turizma.

Potvrdio da je dignuo ruku ZA kupnju zemljišta u Novigradu

Iskoristio je presicu i za demantij demantija, odnosno priopćenje načelnika Marijana Peretića pa rekao da je obaveza načelnika voditi brigu o svim cestama u općini, bez obzira tko njima upravlja, bilo općina ili županijske ceste. Tvrdi i da su roditelji na području općine stavljeni u situaciju da biraju ili/ili vezano uz kupnju radnog materijala za đake. – Nije istina da roditelji ne žele, već su tobožnjom anketom stavljeni u poziciju ili jedno ili drugo. To će se sigurno promijeniti kad osvojimo vlast u Netretiću, rekao je Resovac.

Osvrnuo se i na, kako sad ispada, vruću temu, a to je kupnja zemljišta za gradnju budućeg vrtića u Novigradu na Dobri. Demantira načelnika da je odluka donijeta jednoglasno i kaže da su dva HDZ-ova vijećnika bili suzdržani.

-Nikad nismo bili protiv izgradnje vrtića ili nečeg što diže kvalitetu života, ono što nije u redu jest da se ta točka o izglasavanju o kupnji zemljišta dodatno stavlja u dnevni red, netom prije sjednice. Jednostavno nije bilo dovoljno vremena za pripremu da bi se kvalitetno raspravljalo o toj točci, kaže Resovac. Propustom smatra i to što žitelji Novigrada na Dobri koji su mogli ponuditi svoja zemljišta nisu bili dovoljno upoznati ili uopće nisu, s javnim pozivom za zemljište i trebalo je biti transparentnije čime bi se dobila niža cijena zemljišta, rekao je Resovac. Na upit je li i on bio među dvojicom HDZ-ovaca koji su bili suzdržani oko kupnje tog zemljišta, rekao je da je on digao ruku ZA.

Dožupanica: Jedino s Netretićem nismo ostvarili suradnju oko vrtića

Na upit koji su po njemu najveći problemi općine, kazao je da je to poduzetnička zona. Inače, zona je u privatnom vlasništvu.

A smatra li problemom općine možda i posljedice rada HE Lešće i uništenu obalu Dobre odgovara da je obala drastično narušena, da je to veliki problem i da se apsolutno mora ići na mjere. – Imamo tu saborsku zastupnicu i jako dobre veze s Vladom RH gdje bi mogli utjecati na mjere i izgradnju nekih dodatnih manjih hidroelektrane koje bi stabilizirale tok rijeke Dobre, kazao je.

Kandidatkinja za zamjenicu županice Vesna Hajsan Dolinar kazala je kako izgradnja dvorane uz školu u Jarčem Polju dobar projekt koji bi ove godine trebao biti završen te će školi omogućiti jednosmjenski rad. Tvrdi da  je općina Netretić jedini primjer nesuradnje sa županijom vezan uz projekte otvaranja vrtića u područnim školama. – Na žalost, nismo uspjeli dobiti suradnju kako bismo u osnovnoj školi u Novigradu već lani otvorili vrtić. Inicijativa HDZ-a bila je intenzivna i već smo prošle godine mogli u Novigradu imati najmanje jednu obrazovnu skupinu u predškolskom programu za djecu od 3 do 7 godina. Sastanci su bili s načelnikom Peretićem, ali nije bilo zajedničkog zaključka, rekla je Hajsan Dolinar.

Kandidatkinja za županicu Martina Furdek Hajdin objasnila je da kandidat Resovac ima program potpuno u skladu s dosadašnjim programom i radom županije, ali i budućim. -Poduzetnička zona dala bi više energije i prilika da ljudi koji tu žive nađu radno mjesto. Želimo konačno cestu Novigrad – Lišnica što bi značilo povezaniji kraj s ostalim dijelovima.

Iznimno je važan i projekt “Dodir civilizacija” vezano uz Stari grad Novigrad, a nedavno održani WRC pokazao je koliko je ovaj kraj lijep i atraktivan, rekla je Furdek Hajdin.

 

 

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane