Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac DOBITNICI IZBORA Podijeli

Ribić: Pričekajmo drugi krug pa ćemo vidjeti što i kako. Hvala Karlovčanima koji su nas izabrali

Ribić je kao nositelj liste ostvario sjajan rezultat u Karlovcu i bez njega i Butale neće biti većine

Pričekajmo drugi krug izbora za gradonačelnika. Mi smo zahvalni našim biračima u Karlovcu, hvala im u osobno ime i u ime Domovinskog pokreta, rekao je  za Radio Mrežnicu Alenko Ribić, nositelj liste Domovinskog pokreta za gradsko vijeće Karlovca koji je, nakon jučerašnjih izbora, definitivno najveći dobitnik.

Bez Domovinskog pokreta neće biti većine u gradskom vijeću, jasno je svima, potvrđuje to i Ribić, no najprije će pričekati drugi krug izbora za gradonačelnika. – Onda ćemo vidjeti kome ćemo se prikloniti, hoćemo li biti sami ili glasati odluku po odluku. Pustimo neka prođe drugi krug, kaže Ribić.

Domovinski pokret osvojio je dva mandata u vijeću, više o tome ovdje.

Biračima u drugom krugu predlažu da zaokruže kandidata kojeg žele i u kojeg imaju povjerenja da će raditi za dobrobit grada Karlovca.

Ribiću je ovo prvi ulazak u politiku, do prije 2 mjeseca nije ni sanjao o političkom angažmanu, a sad se njegovo ime na listi DP-a u Karlovcu pokazalo kao pun pogodak. Uživa veliki ugled među Karlovčanima, osobito braniteljima, a u kampanji je plijenio simpatije jednostavnim porukama lišenih političkih floskula. Jedino što je obećao jest da neće iznevjeriti glasače, niti on ni kolega mu Danko Butala.

-U ovo sam ušao potpuno neopterećen, nisam uopće nervozan, meni je to sve novo i ne zamaram se s time, a to je osobno za mene dobro, kazao je.

Domovinski pokret u županiji ostvario odličan rezultat

Drugi krug za župana nije izborio, ali kandidat Domovinskog pokreta Vlatko Ivka nije nezadovoljan.

-Rezultat na ovim izborima je strašno veliki uspjeh za nas. Ovo su nam prvi lokalni izbori. Više nego smo zadovoljni i zahvaljujemo biračima što su nas prepoznali i podržali, rekao je za RM Ivka.

Iako još uvijek rade analize izbornih rezultat, Domovinski pokret je gotovo svugdje gdje je izašao na izbore imao oko 10 posto.

-Vijećnike ćemo imati i u Slunju, Josipdolu, Ogulinu. Generalskokm Stolu, Žakanju… svagdje po nešto tako da smo kompletnim rezultatmo vrlo zadovoljni, dodao je Ivka.

Ni on, kao ni Ribić, ne sugerira biračima za koga glasati u drugom krugu. Hoće li se i kome prikloniti objavit će nakon toga.

Pročitajte i ovo

U PVC-U

Na Maljevcu “pao” s 3,8 kg marihuane