Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac KARLOVAČKI GENIJALAC Podijeli

Rimčev Concept2 “nacrtao” je Karlovčanin Adriano Mudri

Kreativnost ne poznaje radno vrijeme, radi se u svakom trenutku za ovakav uspjeh

Adriano Mudri, rođeni Karlovčanin, mladić u ranim tridesetima, dizajner je Rimčevih Concept 1 i 2 automobila.

Iako ga je rat još kao dječaka udaljio od Karlovca, Adriano i dalje ima živa i lijepa sjećanja na grad u kojem je rođen.

No, njegov put do uspjeha išao je od Zagreba u koji je doselio kao šestogodišnjak sa svojom obitelji, Graza u kojem se školovao, preko Italije gdje je dizajnirao koncepte za Lamborghini. Radio je i u Opelovom dizajnerskom centru i u kineskom Qorosu.

Uspjeh koji je postigao s tvrtkom Rimac, a pogotovo ovih dana predstavivši nevjerojatan dizajn Concept 2 automobila, rezultat je dugogodišnjeg truda i rada, poručuje Adriano.

-Tko god se interesira za dizajn mora znati da to nije “normalan” posao. Tu se mora dati potpuno i sve od sebe. Kreativa ne poznaje radno vrijeme. To ide od jutra, odnosno od zore do dugo u noć. Morate se jako puno truditi. Nikad ne treba odustati od toga. Svatko može postići uspjeh, samo sebe mora uložiti.

Concept2 stvoren je iz strasti

Iako je san svakog dizajnera automobila dizajnirati sportski automobil, Adriano skromno poručuje da je najvažnije naći balans.

-Dizajnirati automobil je samo po sebi izazov. Super sportski automobil je nešto posebno. Ipak je ljepše dizajnirati “normalni” auto jer ga onda i češće vidiš na cesti.

Motivacija mu nije novac, već voli stvarati. Nema dileme zašto onda Concept 2 tako božanstveno izgleda. Stvoren je iz strasti i ogromnog znanja ovog mladog čovjeka. Koža je iz Bugarske, mehanizam sjedala iz Italije. Ostalo je domaće. Čak i glodanje materijala i pečenje karbona se radilo u Svetoj Nedelji.

No, ovo je tek početak.

-Naravno da nećemo stati na ovome. Imamo velike planove. Vidjet ćemo što ćemo još ostvariti i u kojem vremenskog periodu.

(FOTO:  Ariano Mudri Facebook/Rimac Automobili Facebook)

Vezani članci

Pročitajte i ovo

MALO VISINE NE ŠKODI

Karlovčani, njih 40-ak spuštali se niz Branič kulu na Dubovcu