Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život STATUS NADANJA Podijeli

Rok na D6 kod pivovare nije probijen: Asfaltiranje završeno, radovi već počeli na raskrižju Žumberačke i Ljubljanske

Klizište na Kalvariji i nogostup u Splitskoj zbog D6 na privremenom čekanju

Hrvatske ceste odnosno izvođač radova na D6 ispoštovali su dogovoreni rok za dovršetak dionice uz pivovaru. Tamo se danas privodi kraju asflatiranje, a već se radi dalje prema planu.

Tako je od danas pa narednih 15 dana zatvoreno raskrižje Žumberačke i Ljubljanske ceste, a zbog toga su na 12 dana obustavljeni radovi na nogostupu u Splitskoj ulici u Drežniku.

-Obustavili smo radove na nogostupu u Splitskoj jer je to alternativni pravac  i kad se otvori križanje Žumberačke i Ljubljanske onda ćemo nastaviti s radovima u Drežniku, pojasnio je gradonačelnik Mandić.

Miruju i radovi na Kalvariji. Sanacija klizišta tamo će započeti 21. srpnja, deset dana prije nego li se završe radovi na raskrižju Ljubljanske i Žumberačke.

-Što znači da će tih desetak dana, do 1.8. biti otežano prometovanje, ali jednostavno ne možemo čekati. Izvođač ima svoj rok i mi imamo očekivanja da on to završi u roku u 11. mjesecu.

Početkom kolovoza radovi na svim važnijim pravcima trebali bi biti završeni. Preostala je još dionica prema Maloj Jelsi i Stativama.

-Vjerujem da će Hrvatske ceste vrlo brzo izaći sa zahtjevom i za tu regulaciju. Stav Grada je da se cesta na tom potezu ne zatvara, a hoće li Hrvatske ceste na to pristati ili ne zbog samih radova, to ćemo vidjeti, zaključuje Mandić i kaže da ostaje u statusu “nadanja da će to sve na kraju dobro”.

Počeo se rješavati i problem priključaka na Borlinu, a nakon Žumberačke i Ljubljanske rješavat će se i sporeden ulice na potezu od rotora na Dubovcu  prema Caru.
(T.P.)

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

NEKAD ZAJEDNO, VIŠE NE

SDP ostao bez vijećnika Novaka, bit će nezavisni. Brzo “opleli” po bivšem kolegi