Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac REAGIRANJE ROTARY KLUBA Podijeli

Rotary Karlovac: Kad je turnir bio, nije bilo ograničenja, niti evidentiranih oboljelih u županiji

Molimo sve da poštuju privatnost i dignitet oboljelih te da se skine stigma s njih i njihovih obitelji jer zaslužuju poštovanje u ovim teškim trenucima

Nakon što je potvrđeno da je njihov teniski turnir 9. ožujka bio “okidač” za pojavu koronavirusa u Karlovcu, iz Rotary kluba Karlovac poslali su priopćenje javnosti.

Rotary klub Karlovac organizirao je tradicionalni humanitarni teniski turnir u prostorijama Teniskog kluba Karlovac. Turnir je održan 9.3.2020.godine. Na njemu su sudjelovali neki članovi oba Rotary kluba iz Karlovca kao i prijatelji koji svake godine potpomažu ovu ali i druge tradicionalne humanitarne akcije našeg kluba.
Na svim tim akcijama skupljaju se financijska sredstva za stipendiranje nadarenih studenata i učenika kao i za pomoć ostalim potrebitim osobama u našoj županiji. U trenutku održavanja tog humanitarnog turnira na području
Karlovačke županije, kao i na području Republike Hrvatske, nije bilo ograničenja javnih okupljanja niti je na području Karlovačke županije bilo evidentiranih osoba zaraženih virusom Covid-19.
Vikend prije teniskog turnira (6.3., 7.3, 8.3.) a i nakon teniskog turnira (10.3. i 11.3.) održano je niz koncerata i drugih kulturnih događanja u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku i drugim gradovima gdje je na istom mjestu bilo stotine a negdje i tisuće ljudi. Normalno su radile škole, vrtići, restorani, lokali, trgovine, muzeji, ….

Po zaprimanju informacije Službe za epidemiologiju da postoje zaražene osobe i da su one sudjelovale na tom teniskom turniru sastavljen je popis svih osoba koje su bile prisutne na turniru ili večeri nakon turnira i taj je popis proslijeđen Službi za epidemiologiju. Nadležne službe odmah su ih kontaktirale i te osobe su bile u samoizolaciji. Trajanje samoizolacije definirala je Služba za epidemiologiju.
Molimo sve da poštuju privatnost i dignitet oboljelih te da se skine stigma s njih i njihovih obitelji jer zaslužuju poštovanje u ovim teškim trenucima. Naše misli trebaju biti uz njih sa željom za njihovo ozdravljenje i
ozdravljenje svih ostalih koje je ova i svaka druga bolest pogodila, kažu u Rotary klubu Karlovac

Pročitajte i ovo

RADOVI

Dio Borlina sutra ujutro bez vode