Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija POČINJE SEZONA Podijeli

RUMOBILOM u Ozalj već ovog mjeseca

Od ožujka do kolovoza posjetitelje očekuje još bogatiji, kvalitetniji i zanimljiviji program

Rijeka turista i ove će se godine sliti u Ozalj.

Naime, već ovog mjeseca kreće još jedan ciklus turističkog projekta Rumobilom u Ozalj. Prva posjeta Ozlju za goste iz Zagreba i Karlovca na rasporedu je 24. ožujka i od tada pa nadalje počinje niz zabavnih i edukativnih sadržaja u gradu na Kupi.

Organizatori su silno zadovoljni zainteresiranošću turista za ovaj ozaljski projekt pa očekuju još brojnije posjete u ovoj sezoni.

Priredili su zato još bogatiji i atraktivniji program.

Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj

Goste tako očekuje stručno vođena tura „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“, koja prolazi ozaljskim vidicima na kojima je Slava slikala svoje najdraže motive: Stari grad, Kupu, mlinove i seljake te završava obilaskom Zavičajnog muzeja Ozalj, gdje se nalazi spomen zbirka Slave Raškaj. Za putnike RUMOBIL vlaka tura je besplatna.

Već tijekom prve RUMOBIL posjete u 19:00 sati bit će organizirana projekcija igranog filma redatelja Dalibora Matanića „Sto minuta slave“ u Zavičajnom muzeju, a potom i razgovor s glavnom glumicom i producenticom Sanjom Vejnović.

Ostali tematski vlakovi do kraja kolovoza bit će posvećeni aktivnom odmoru. Tako će svi RUMOBILljupci moći biciklirati, prionuti na nordijsko hodanje i planinarenje. Kupat će se u Kupi i upoznati s kulturnom, prirodnom i povijesnom baštinom ozaljskog kraja. Posebno atraktivne bit će stare seoske igre u Vrhovcu. U planu je i druženje na manifestaciji Dani vina u Vivodini, a organizirat će se i posjete pavlinskom samostanu Svetice iz 17. stoljeća, biseru hrvatske kulturne i sakralne baštine.

FOTO: Visit Ozalj

Pročitajte i ovo

DOBRE BROJKE

Pada broj zaraženih učenika u Karlovačkoj županiji