Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija BOLJI STANDARD Podijeli

S 3,3 milijuna kuna uređena karlovačka “Ginekologija 2”

Ginekološka onkologija svečano otvorena danas u povodu Dan Opće bolnice Karlovac

Oko 2500 žena, koje godišnje prođu ginekološko – onkološki odjel Opće bolnice Karlovac, od sada borave u znatno boljim uvjetima.

Iako već neko vrijeme ponovo radi, upravo je danas svečano otvoren ovaj, novoobnovljeni prostor i to u povodu Dana bolnice.

– Uloženo je 2,6 milijuna decentraliziranih kuna u same građevinarske radove i preinaku i 700 tisuća kuna u opremanje soba i apartmana sa 17 kreveta te dva kreveta pojačanog, postoperativnog nadzora. Opremljene su sa samostalnim sanitarnim čvorom, televizijom i slobodnim pristupom wi-fi mrežom, rekao je ravnatelj dr. Ervin Jančić.

Ovakvu kvalitetu priželjkuje se za sve bolnice u RH

– Želimo da svi oni koji trebaju dobiti visoki standar ili pravi standard u medicinskom zbrinjavanju u cijeloj domovini budu jednako tako kvalitetni kao što je u ovom trenutku Karlovac. Čestitam ravnatelju i svima koji su sudjelovali u ovome projektu, rekao je državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić.

Uređenjem tzv. Ginekologije 2 povećana je dostupnost zdravstvene skrbi ženama i to ne samo iz Karlovačke županije.

– Kroz odjel prođe preko dvije i pol tisuće žena kroz cijelu godinu koje su tretirane, liječenje, operirane većom ili manjom operacijom. Tako da uređenjem ovog odjela stvorit ćemo kvalitetnije uvjete boravka i osjećaja lakšeg i bržeg ozdravljenja, rekao je šef odjela dr. Željko Štajcer.

Jedini dio ginekologije koji još čeka obnovu jest rodilište. Štajcer vjeruje da će i ono uskoro doći na red.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru