Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Karlovac NOVO ZLATO Podijeli

S online probama i bez vlastitog prostora, Karlovački tamburaški orkestar svejedno osvaja nagrade

Osvojili zlatnu plaketu na 27. susretu hrvatskih tamburaških orkestara

Karlovački tamburaški orkestar pod vodstvom Matije Prigorca, osvojio je zlatnu plaketu na 27. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i malih sastava u kategoriji koncertnih orkestara.

Ove godine susret je održan online, a ocjenjivalo se na temelju video materijala koji je potom pregledao žiri u sastavu Veljko Valentin Škorvaga, Ivan Potočnik i Damir Butković.

Od mogućih 100 bodova karlovački tamburaši osvojili su 93,33 i na popis svojih nagrada stavili i ovu, zlatnu plaketu.

2020. bila je posebno teška, zato je nagrada još draža

Zbog činjenice da im je ova godina posebno teška jer uz to što još uvijek nemaju svoj prostor, probe su zbog epidemiološke situacije morali održavati online, ova im je nagrada, kažu, još dragocjenija.

-Kombinacija online probi i s malim brojem zajedničkih, na čak tri različite lokacije u gradu, je bilo iscrpljujuće i zahtijevalo je veliki angažman upravnog odbora, voditelja, djece i roditelja. Ipak, trud je dao orkestru najsjajniju plaketu koja nije samo nagrada za muziciranje, već i za zajedništvo, ljubav prema kulturi, trud i rad u nemogućim i novim uvjetima. Drago nam je i ponosni smo što smo uspjeli obojiti karlovačku tamburašku kulturu u zlatnu boju na kraju ove godine, ističe predsjednica KTO-a Sandra Toth.

Pročitajte i ovo

BIRAČ PITA VLAST

Gdje je zapelo s obećanom obnovom dječjih igrališta u Karlovcu