Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život OBILAZAK Podijeli

S uvođenjem naručivanja za drive-in, u Zavodu za javno zdravstvo većinu uzoraka obrade u 24 sata

Uzorke i dalje obrađuje tek troje epidemiologa

Rad Službe za mikrobiologiju i parazitologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Karlovcu u doba korone se udvostručio, ali od kad je uvedeno naručivanje za PCR testiranje u drive-inu, lakše se diše. 

Čula je to danas županica Martina Furdek-Hajdin u obilasku Zavoda i njegovih djelatnika. Među njima je tek troje epidemiologa koji rade u smjenama kako bi svi oni koji su se testirali dobili svoj nalaz što prije. S obzirom da je Zavod od ovog tjedna uveo naručivanje na Drive-in testiranje, ravnatelj ZZJZ Branko Zoretić je istaknuo da su se smanjile gužve, zbog čega se i većina uzoraka uspije odraditi u jednom danu.

Od početka listopada na terenu su i nove djelatnice koje u drive – inu, u zaštitnim odijelima, na otvorenom, uzimaju uzorke i od potencijalno zaraženih osoba.

Županica Furdek-Hajdin zahvalila im je za sav trud koji ulažu u borbi protiv koronavirusa, ali i svima ostalima koji su omogućili da i redovna djelatnost Zavoda nesmetano funkcionira.

-Svjesni smo tereta kojeg nosite na svojim leđima i zbog toga ne smijemo zaboraviti vašu odgovornu ulogu u ovoj situaciji pandemije. Nadam se da ipak uspijete odvojiti vrijeme i za sebe i svoje obitelji, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme. Na nama ostalima je da se i dalje odgovorno ponašamo i pridržavamo svih propisanih mjera kako bi i vama olakšali da imate što manje posla s vezanih uz koronavirus.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’