Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Crna kronika SLUČAJ Podijeli

Sad je definitivno: Policija Sirijca koji je u Hrvatskoj “ostao” bez kćeri osumnjičila za lažnu uzbunu. Do njega trenutno ne mogu

Lažna prijava da su ga odvojili od kćeri koja je “nestala” rezultirala je brojnim pretragama terena, policijskim traganjima i to ne samo u Hrvatskoj

Priča o “nestaloj” petogodišnjoj sirijskoj djevojčici bez koje je otac “ostao” u Hrvatskoj dobila je nastavak. Karlovačka policija 44-godišnjeg je Sirijca prijavila za lažnu uzbunu i kaznenu prijavu dostavila Državnom odvjetništvu. No, Sirijac je nedostupan hrvatskim vlastima.

Podsjetimo, priča iz  rujna prošle godine govorila je o tome da je Sirijac pri prelasku granice i dolasku u Hrvatsku otišao u dućan i ostao bez petogodišnje kćeri. Optužio je hrvatsku policiju da ga je razdvojila od kćeri, digao na noge cijelu zemlju, ali i policije članica Interpola i Europola, iako je kažu u policiji “bio svjestan da dijete nije bilo s njim i da će njegovi navodi rezultirati hitnim djelovanjem policije u traganju za djetetom”. Dok je policija tragala za kćeri koje nije bilo, Sirijac je smješten u Zagrebu, u hotel za izbjeglice Porin, odakle je nestao. Ispostavilo se tada da s kćeri nije niti registriran pri ulasku u druge zemlje, odnosno da djevojčica nije bila s njim.

Mediji  su objavili “ključne” dokaze da Sirijac govori istinu navodeći da su srušene tvrdnje policije. Na kraju je priča ispala “fake”. U policijskoj prijavi stoji da je Sirijac lažno prikazao činjenicu da su ga pripadnici hrvatske policije 11. rujna 2018. na području Slunja odvojili od petogodišnjeg djeteta, a lažno je prijavio djetetov nestanak 24. rujna na Maljevcu. Tad je izrazio želju za podnošenjem azila u Hrvatskoj.

-Policija je poduzela niz mjera i radnji traganja za maloljetnom osobom, pretraga terena, raspisala potragu za nestalom osobom u Schengenskom informacijskom sustavu te objavila profil nestale osobe na mrežnoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba, ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja u traganju za djetetom te je putem INTERPOL-a i EUROPL-a zatražen veći broj provjera, kažu u policiji.

Osumnjičeni je u ovom trenutku nedostupan nadležnim tijelima u Republici Hrvatskoj budući je prije dovršetka postupka o njegom zahtjevu za međunarodnom zaštitom napustio Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.

Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Pročitajte i ovo

PAZI, DIVLJAČ NA CESTI

U 2021. na cestama povećan broj naleta na divljač: Samo ih za vikend zabilježeno 12