Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija STRPLJEN SPAŠEN Podijeli

Sanacija mosta u Zvečaju tek u proljeće druge godine

Dobra volja je postojala, ali okolnosti ŽUC-u nisu išle na ruku

Ove godine sanacije mosta Zvečaj – Bukovlje neće biti.

Iako je pronađena sva potrebna dokumentacija, pa čak provedena i javna nabava za izvođača, u ŽUC-u je odlučeno da se u projekt ide u rano proljeće iduće godine.

Stanovnicima Generalskog Stola, a posebno onima u Zvečaju i Bukovlju koje most preko Mrežnice spaja, ovaj je objekt od velikog značenja. Podsjetio jena sjednici županijski vijećnik Damir Škrtić. – Most ne mogu ga koristiti niti vatrogasci u slučaju nekog problema i moraju ići okolo, preko Belavića.

Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković zbog mosta u Zvečaju se vratio nekoliko koraka u prošlost kako bi objasnio zašto sanacija još nije počela. – Kada je projektiranje sanacije ovog mosta bilo u dosta visokoj fazi došli smo do zaključka da ne postoji baš niti jedan dokument da je taj most legalno postavljen na rijeci Mrežnici.

Posao vrijedan 1,2 milijuna kuna

Hrvatske vode potom su im dale šest točaka koje su morali odraditi prije legalizacije mosta. Ipak, u državnom arhivu pronađena je i projektna dokumentacija i građevinska dozvola pa se krenulo na javnu nabavu za sanaciju. Posao je procijenjen na 1,2 milijuna kuna, a za njega su se javile tri tvrke. Iako je jedna tvrtka dala nižu ponudu, a druge dvije za 400, odnosno 600 tisuća kuna više, ni jedna nije zadovoljila. – Na žalost tvrtka koja udovoljava uvjetu da je niža od procijenjene vrijednosti, nije imala kompletnu dokumentaciju i nismo mogli prihvatiti je. Sljedeća koja je imala kompletnu dokumentaciju cijenom je bila veća za 400 tisuća kuna od procijenjene. Smatrao sam da je bolje uštedjeti te novce nego u sanaciju ići u kasnu jesen.

Turković je siguran da će sanacija započeti u proljeće sa kompletnom dokumentacijom i s upisanim mostom u hrvatski registar  brodova.

Pročitajte i ovo

BOA TARDE

Grafički dizajneri i medijski tehničari iz D.Rese krajem godine idu u Portugal