Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Crna kronika PU LIČKO-SENJSKA Podijeli

Savjeti policije za pijane vozače: Ostavite automobil propisno parkiran i pješačite – koristit će vam

Rakovičanin s 2,14 promila jučer zaustavljen u Korenici

Na području PU Ličko – senjske, točnije u Korenici, jučer su policijski službenici Postaje granične policije zatekli 52-godišnjaka iz Rakovice kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola.

Kako nije ni prvi ni vjerojatno zadnji pijani vozač u prometu, iz PU ličko – senjske su dali nekoliko savjeta vozačima koji su konzumirali alkohol.

Rakovičaninu je izmjereno 2,14 promila, a s obzirom da je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja automobilom smješten je u posebnu prostoriju do otrežnjenja. U Otočcu je jučer zaustavljen joj jedan pijani vozač, 37-godišnjak s 1,1 promila, koji je isključen iz prometa.

Sve to navelo je PU Ličko – senjsku da vozačima koji su pili alkohol savjetuje:

– Ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost. Ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, zamolite nekoga trijeznog da vas odveze, ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti), ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića, ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod  utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan, vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu, u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li popili ili niste.

Pročitajte i ovo

KRAĐE

Iz vikendice u Ozlju odnijeli trimer i pilu, u Oštarijama bale žičanog pletiva