Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija PLAN ZA 4 GODINE Podijeli

SDP u Karlovačkoj županiji čeka konsolidacija: Vrijeme je da se u miru presložimo

Unutarstranački izbori bit će provedeni najesen

SDP Karlovačke županije, a posebno karlovačku organizaciju, nakon netom završenih lokalnih izbora čeka konsolidacija. Rekao je predsjednik županijske organizacije Stjepan Mikulandrić na današnjoj postizbornoj pressici.

-Unutarstranački izbori su obavezno poslije lokalnih izbora. Tri mjeseca će sada biti vrijeme u kome se neće provoditi izbore. Dakle, imamo 90 dana mira i onda u narednih 90 dana moramo provesti izbore  na svim razinama. Vrijeme je da se u miru nešto preposloži, rekao je Mikulandrić.

U odnosu na prošli mandat zadržali su prevlast u Kamanju i Plaškom te Ogulinu, a pomake su ostvarili i u Ozlju. Zadovoljni su i rezultatom u Dugoj Resi gdje su partneri izabranom HSS-ovom gradonačelniku. Pomak je napravljen i u Karlovcu, ali ne dovoljan da bi preuzeli vlast.

U Županijskoj skupštini će imati osam svojih i jednog partnerskog vijećnika iz HSS-a. Sastav je daleko ozbiljniji nego u prethodnom mandatu, kaže Mikulandrić koji upravo u tome vidi priliku za jačanje stranke u idućih četiri godine.

-Ovoga puta smo u startu to pokušali razriješiti tako da smo posložili ljude koji mogu govoriti argumentirano, sa stručne strane i nemaju problem da to što umiju i znaju kažu. Problem je kada imate osobe kojima problem reći ono što znaju, pojašnjava Mikulandrić.

Od novog HDZ-ovog županijskog vodstva očekuje konkretnije sugestije, prijedloge i projekte. Takve će podržavati, ali se neće libiti biti kritični kako ne bi došlo do opuštanja i samovolje onih na vlasti.

Vodio je kaže dostojanstveni kampanju, bez vrijeđanja i bez da je politiku gadio biračima. Jedino čime u kampanji nije bio zadovoljan je poplava minstara iz Zagreba.

-Skoro svaki dan su dolazili tu, otvarali radove da bi se ti isti radovi zatvarali ili za neke nisu ni stvoreni uvjeti jer traje žalbeni postupak. To je neodgovoran odnos prema biračkom tijelu. Volio bih da ti radovi u najskorije vrijeme počnu i da građani dobiju ono što im je obećano, naglasio je Mikulandrić.

Uz njega na današnjoj konferenciji za novinare nije bilo nezavisnog Davora Petračića koji je poražen u drugom krugu za gradonačelnika Karlovca. On je i najavio da će se, ako izgubi, u potpunosti povući iz političkog života.

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke