Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac ZA LJEPŠU IGRU Podijeli

Sedam dječjih igrališta u Karlovcu bit će obnovljeno tijekom ljeta

Radi se o igralištima u Luščiću, Grabriku, Novom centru, Šestićevoj i Matoševoj ulici, u Knez Gorici i na Borlinu

Tijekom srpnja počet će obnova karlovačkih dječjih igrališta i to njih sedam, a nova “runda” obnove počet će u proljeće 2022.godine. 

Naime, svake godine redovno se kontroliraju dječja igrališta kako bi se naručile nove sprave za dječju igru i nadopunila igrališta ili zamijenili dotrajali elementi. Na popisu za obnavljanje ovog ljeta su dječja igrališta u Ul. A. Hebranga, Ul. kralja P. Krešimira IV, Ul. T. Ujevića, Knez Gorici, Borlinu, Ul. A. G. Matoša i Ul. Lj. Šestića.

Na dječjem igralištu u Hebrangovoj ulici, u naselju Luščić bit će postavljeni novi pješčanik, tobogan, ljuljačke, kombinirana sprava, klackalica, opružna njihalica, antistres podloga i rubnjaci igrališta, a u Ul. A. G. Matoša novi tobogan.
U naselju Grabriku, Ul. kralja P. Krešimira IV bit će postavljeni pješčanik, ljuljačke, kombinirana sprava, penjalice i klackalice, vrtuljak i antistres podloga.
U Ul. T. Ujevića u Novom centru stiže nova penjalica s mrežom, tobogan, opružna njihalica, vrtilica, kombinirana sprava, antistres podloga i rubnjaci igrališta, dok će u istom naselju na igralištu u Ul. Lj. Šestića biti postavljeni ljuljačke, penjalica s mrežom, antistres podloga i rubnjaci.
U Knez Gorici predviđene su ljuljačke, klackalica i kombinirana sprava, a na Borlinu ljuljačke i kombinirana sprava.

Bit će postavljeno i 30 novih koševa za smeće. Trošak obnove postojećih i nabavke novih sprava za dječja igrališta i popratnog uređenja procjenjuje se na 800 tisuća kuna. Obnova je planirana u razdoblju od četiri godine po etapama, pa već idućeg proljeća na red dolaze dječja igrališta u Sarajevskoj ul., Ul. M. Marulića, Ul. M. Držića, Ul. kralja Zvonimira, Ul. I. Kršnjavog i Ul. B. Kašića.
Stručne službe gradske uprave i tvrtka Zelenilo intervenirat će i pored zadanog plana ukoliko situacija na terenu bude to zahtijevala kako sigurnost boravka djece na igralištima ne bi bila ugrožena.

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici