Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Vlada Vijetnama depolitizirala je pandemiju, tretirajući je čisto kao zdravstvenu krizu, omogućivši učinkovito upravljanje pandemijom Vijetnam zna kako se boriti s koronom: Ima ih 95 milijuna, a samo je 35 preminulo od virusa! Fotografije iz Ljubljane izazvale su prave internet rasprave oko toga bi li to pomoglo da se promet u drugim gradovima regije dovede u red Parkirao si se na invalidsko mjesto? Stup srama te čeka... Upaliti televizor, skuhati si kakao ili ležati u mraku? Dr. Robert Rountree objašnjava koja je strategija najgora te kako si možete pomoći ako se probudite usred noći, a mozak nikako ne možete 'nagovoriti' da zaspe Liječnik: Ovo je najgora metoda za zaspati probudite li se u noći Francuski predsjednik Emmanuel Macron u srijedu je odao počast učitelju povijesti kojeg je obezglavio islamist, nazvavši ga „tihim herojem“ koji je bio posvećen usađivanju vrijednosti Republike u svoje učenike. Napadač na Samuela Patyja je tinejdžer čečenskog podrijetla koji se htio osvetiti jer je profesor na satu na temu slobode govora 13-godišnjacima pokazivao karikature proroka Muhameda. Komemoracija Patyja prenosila se na televiziji, a vodio ju je Macron. Učiteljev lijes je donesen u dvorište pariškog sveučilišta Sorbonne uz pratnju pjesme „One“ U2-a. Na lijes je stavljen orden Legije časti, najvišeg odlikovanja u Francuskoj koje je Patyju dodijeljeno posthumno. „Ubijen je točno zato što je predstavljao Republiku“, rekao je vidno emocionalni Macron. „Ubijen je jer islamisti žele našu budućnost. Oni znaju da ju s tihim herojima poput njega neće dobiti“. Abdullakh Anzorov je u petak obezglavio Patyja velikim nožem na ulici pariškog predgrađa usred bijela dana, a policija je potom ubila tog 18-godišnjaka. Dužnosnici su ubojstvo prozvali napadom na francuske vrijednosti. Francuska je šokirana tim činom koji ju je podsjetio na islamistički napad 2015. na urede satiričnog magazina Charlie Hebdo koji je objavio karikaturu Muhameda. U činu solidarnosti regionalne vlasti Okcitanije projicirale su političke i vjerske karikature iz magazina na javne zgrade Toulousea i Montpelliera, među njima i Muhamedovu. Macron je kazao kako je Paty u petak „postao lice Republike“ i želje da Francuska bude „zajednica slobodnih građana u svojoj državi“. Francuski tužitelj zadužen za terorizam rekao je da je Anzorov platio nekolicini učenika da mu pokažu njegovu buduću žrtvu koju je poznavao samo po imenu, nakon što je jedan roditelj pisao protiv njega na društvenim mrežama. Dvojica dječaka dala su fizički opis žrtve ubojici, a nešto poslije "nekoliko adolescenata pokazalo je napadaču profesora Samuela Patyja u trenutku kada je izlazio iz škole", rekao je tužitelj. Ubojica je isplatio djeci ostatak novca i krenuo u napad. Učenicima je ranije rekao da želi nastavnika "poniziti i udariti" te ga prisiliti "da zatraži oprost" jer je djeci pokazivao karikature. Macron ubijenog učitelja nazvao 'tihim herojem'

Karlovac Sport Podijeli

Sedma uzastopna pobjeda Karlovca

Golove su postigli Zvonko Pamić u 8. i Paracki u 26. minuti prvog dijela i tako Karlovcu osigurali 26. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu. Karlovčani su nakon 8. kola na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s 21 bodom, a prednost pred drugoplasiranim Slavoncem sada je 5 bodova. Karlovačka navijačka skupina Gademzi je paljenjem lampiona u 17. […]

Golove su postigli Zvonko Pamić u 8. i Paracki u 26. minuti prvog dijela i tako Karlovcu osigurali 26. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu.

Karlovčani su nakon 8. kola na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s 21 bodom, a prednost pred drugoplasiranim Slavoncem sada je 5 bodova.

Karlovačka navijačka skupina Gademzi je paljenjem lampiona u 17. minuti utakmice obilježila 17. godišnjicu napada na Karlovac.

Pročitajte i ovo

PUKNUO VRELOVOD

Mačekova i Nazorova u Karlovcu bez grijanja